12-15 meter lang pukkelhval svømmer rundt i Øresund


Af Jesper Munch Nielsen

Hvalen, da den var på besøg i Øresund. Nu er den angiveligt kommet til Vejle Fjord. (Privatfoto)

ØRESUND: Det var kun med tanke på at tage sig årets første sejltur i båden, at Stig Rostgaard sammen med et par venner forlod Hornbæk Havn og satte sejl mandag eftermiddag med kursen i retning mod svenske Höganäs. Ikke ret langt ude oplevede Rostgaard og resten af mandskabet noget helt usædvanligt. En kæmpestor pukkelhval svømmede rundt i Øresund cirka ud for Hornbæk Plantage med tydelige udåndingssprøjt og i færd med at jagte sild eller makrel

– Vi havde slukket motoren og sejlede stille og fredeligt lige ved indsejlingen til storskibsruten gennem Øresund. En hørte et blås, vi tænkte, at det var et marsvin. Men så så vi, at det bestemt ikke var et marsvin, men en stor hval. Den lå helt roligt i overfladen med snuden mod Helsingør og åndede stillede og roligt med blåst med fint springvand på, forklarer Stig Rostgaard, stadig meget begejstret over oplevelsen.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018