Hajtænder i farligt kryds er slidt væk

Der skal være hajtænder her, men det har der ikke været i lang tid. Vejdirektoratet rykker nu ud med afstribningsudstyret og får dem tegnet op. (Foto: Torben Sørensen)

Hajtænder i farligt kryds er slidt væk

Det er ikke fordi det ikke bliver meget tydeligt skiltet for bilisterne, at der er ubetinget vigepligt når de køre ud på Hornbækvej fra afkørslen. Det viser skilte på hver side af afkørslen.

Men når det er så stærkt en befærdet vej som Hornbækvej, bilerne skal ud på, så bliver krydset så godt som altid suppleret med hajtænder, så bilisterne bliver mindet om påbuddet, hvis de af en eller anden grund skulle have overset skiltene på vej gennem afkørslen.

Hajtænderne fortæller lige som skiltene, at der er ubetinget vigepligt for den kørende. Men hajtænderne på stedet er væk. De er ganske enkelt blevet kørt væk af bildæk gennem årene.

De var aftegnet lige før de stiplede linjer ud til Hornbækvej, og måske kunne tænderne have forhindret den ulykke, der indtraf i krydset så sent som den 11. november i år, da en kvinde kørte fra afkørslen og lige ud foran en bil, som kørte ad Hornbækvej.

Vejdirektoratet, som trafikknudepunktet hører ind under, vidste ikke, at hajtænderne var væk, før Helsingør Dagblad på vegne af en læser gjorde direktoratet opmærksom på det.

- Jeg kan ikke forklare, hvorfor hajtænderne ikke er blevet tegnet op igen, men jeg kan til gengæld love at vores driftscenter vil sørge for, at det sker så hurtigt som muligt, bedyrer afdelingsleder i Vejdirektoratet, Maria Meiner.

Artiklen sidst ændret: 30. november 2016 12:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Dagens Samtale

Er plejehjemsteknologi »en vitaminfattig erstatning« for menneskeligt nærvær og omsorg?

helsingordagblad (1)