Dansk Folkeparti truer med at droppe Kiær som borgmester

»Overordnet har hun da gjort det rigtigt godt som borgmester for kommunen, men politisk set er hun lidt for enerådende«, siger Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti truer med at droppe Kiær som borgmester

POLITIL: 2017 er et valgår, og næsten allerede før de sidste nytårsraketter har ramt jorden, kommer første markante valg-melding fra et af de ledende partier i Helsingør Byråd. Dansk Folkeparti understreger, at samarbejdet i blå blok ikke er optimalt, og at borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative vil bestemme for meget selv.

Dansk Folkepartis tre mandater ud af Helsingør Byråds 25 var helt afgørende for, at Benedikte Kiær blev borgmester efter seneste valg i november 2013. De sikrede nemlig flertallet for, at hun skulle have borgmesterkæden hængt om halsen.

Selv leverede De Konservative ni mandater ved konstitueringen af Kiær, Venstre kom med to mandater, De Radikale med et enkelt - 12 mandater i alt og et for lidt til et flertal. Men også med de tre Dansk Folkeparti-mandater bag sig var Kiær klar til at rykke ind på borgmesterkontoret.

Nu erklærer Dansk Folkeparti, at partiet ikke nødvendigvis lægger stemmer til fire nye år med Benedikte Kiær som Helsingør-borgmester. Ordfører Ib Kirkegaard forklarer blandt andet, at Kiær efter hans mening har holdt for godt fast i taktstokken, når politikken skulle dirigeres.

- Dansk Folkeparti synes, at samarbejdet kunne have været bedre mellem de partier, som har konstitueret Kiær som borgmester. Og det står ingen steder skrevet i sol, måne og stjerner, at vi skal pege på Benedikte som borgmester ved det kommende byrådsvalg. Vi kan nemt forestille os en anden konstituering end den, som vi har nu.

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Læs dagens avis dagen før
  • Få adgang til vores arkiv
  • Søg i gamle aviser

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. januar 2017 09:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

helsingordagblad (1)