Fond giver Helsingør-festival tre millioner kroner i støtte

Mikael Fock, chef for Kulturværftet i Helsingør: »Det er en kæmpestor anerkendelse til en festival, som er skabt her på Kulturværftet i Helsingør og nok ikke kunne være skabt i andre byer!« (Arkivfoto)

Fond giver Helsingør-festival tre millioner kroner i støtte

HELSINGØR: Det er godt, at der er højt til loftet på Kulturværftet i Helsingør, for medarbejderne har svært ved at få armene ned i dag. Bikubenfonden har nemlig meddelt, at fonden giver næsten tre millioner kroner i støtte til kulturcentrets Click Festival over de næste tre år.

- Vi er meget stolte. Det er en kæmpestor anerkendelse til en festival, som er skabt her på Kulturværftet i Helsingør og nok ikke kunne være skabt i andre byer, for Click Festival er taget lige ud af Helsingørs historie om det gamle skibsværft, i industrifortællingen og den identitet og innovation, der ligger i den. Støtten fra Bikubenfonden til festivalen, som vi har brugt fem-seks år på at bygge op, også internationalt, vil være med til at yderligere bestyrke Clicks arbejde, udvikling og position som en væsentlig festival, forklarer Mikael Fock, chef for Kulturværftet.

Seks år har der været holdt Click Festival på Kulturværftet, der selv beskriver arrangementet som en årlig kunst- og teknologifestival i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og teknologi.

Over et par intense dage i maj har Click siden 2011 inviteret indenfor i Kulturværftet og værftshallerne bag kulturcentret, hvor kunstnere, forskere, eksperter på tekniklogi og meget andet har mødtes, og spændende sager er opstået. Hentet hertil fra hele verden har Click Festival'erne budt på udstillinger, performances, koncerter, teater, workshops og meget - med den fælles egenskab, at udtrykket har været eller vil være nyskabende.

Click Festival finder sted næste gang den 20. og 21. maj.

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Læs dagens avis dagen før
  • Få adgang til vores arkiv
  • Søg i gamle aviser

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. januar 2017 09:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

helsingordagblad (1)