Naturstyrelsen er i alarmberedskab efter flere fund af døde får

Det hensmidte fårekadaver, som blev fundet sammen med fåreslagteriaffald ved Esrum Søvej i Tikøb tidligere på ugen. Nu er der fundet et til på den anden side af Esrum sø, og desuden er der fundet en del hensmidt fåreslagteriaffald ved Græsted. (Foto: Lars Johannessen)

Naturstyrelsen er i alarmberedskab efter flere fund af døde får

TIKØB: Først fik Naturstyrelsen Nordsjælland anmeldelse om hensmidt fåreslagteriaffald ved Græsted, så bragte en Helsingør Dagblad-læser i sidste uge redaktionens og siden styrelsens opmærksomhed hen på et hensmidt fårekadaver og fåreslagteriaffald ved Esrum sø nedenfor Esrum Søvej i Tikøb, og kort efter fandt Naturstyrelsens medarbejdere endnu en død fårekrop på vestsiden af søen.

Det hensmidte dyreaffald strider mod alle regler, og fundene er anmeldt til politiet såvel som til fødevarestyrelsen. Naturstyrelsen har deponeret de døde får, og i går blev de undersøgt for øremærker, som ganske hurtigt kan lede myndighederne hen til fårenes ejere.

Men selv om alle får i Danmark skal være forsynet med øremærker, så var der ingen mærker at finde på de døde dyr, oplyser skovfoged Tim Falck Weber fra Naturstyrelsen.

- Det kunne se ud som om der er en rød tråd gennem hensmidningerne. Det er ulovligt at holde får, medmindre de er øremærket i Det Centrale Husdyrsregister, siger vildtforvaltningskonsulent Niels Worm fra Naturstyrelsen Nordsjælland.

- Øremærkningen er en del af det høje veterinære stade, der råder i Danmark, men det er også en vigtig del af arbejdet med at finde tilbage til sygdommes oprindelse og for fødevaresikkerheden generelt, siger Worm, som finder hensmidningerne helt uacceptable.

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Læs dagens avis dagen før
  • Få adgang til vores arkiv
  • Søg i gamle aviser

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. januar 2017 09:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Dagens Samtale

Er plejehjemsteknologi »en vitaminfattig erstatning« for menneskeligt nærvær og omsorg?

helsingordagblad (1)