10-lok-han-kulturhavn-pix-l

Det var her ved Han, den 45-årige røg en tur i baljen. (Foto: Lars Johannessen)

Mand blev reddet op af havnen

HELSINGØR: Klokken cirka 7.20 mandag morgen faldt en 29-årig mand fra Herfølge i havnen ved Kulturværftet i Helsingør.

To personer fra en lokal lystfiskerkutter, så mandens hoved i vandoverfladen, og ilede hen til skulpturen Han, hvorfra den forulykkede tilsyneladende var faldet. Han lå i havnebassinet, og en af de to personer smed en redningskrans ud til den forulykkede.

Det lykkedes ham at få manden helt op på fast grund og der blev fremskaffet en dyne til at holde ham varm. I mellemtiden havde den anden person rekvireret ambulancer til stedet. Politiet dukkede også op.

Manden blev svøbt i alufolie og kørt i ambulance til akutmodtagelsen på Hillerød Hospital, hvor lægerne konstaterede, at han var stærkt nedkølet, men uden for livsfare.

De kunne dog også slå fast, at han var stærkt påvirket af narko fortrinsvis amfetamin. Til politiet havde den 29-årige først forklaret, at han havde kastet sig i havnen, fordi kæresten havde forladt ham.

Men på sygehuset ændrede han forklaring og hævdede nu, at han var faldet i havnen, fordi der var så glat på kajen. Men ifølge politiet var der ikke specielt glat på området mandag morgen. Til gengæld var der bælgravende mørkt på uheldstidspunktet, og der er ikke noget rækværk på det sted, hvor Han er placeret.

Artiklen sidst ændret: 10. januar 2017 15:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

helsingordagblad (1)