10-lok-turister7-pix-lj

De kinesiske turister går mest efter dyre mærkevarer og de forretninger findes mest i København. (Foto: Lars Johannessen)

Turisterne køber for over en halv milliard kroner i Helsingør

DETAILHANDEL: Detailhandlens vilkår og de mindre forretningers overlevelse i Helsingør er et ofte debatteret emne. Den nyeste statistik over turismens økonomiske betydning i Destination Kongernes Nordsjælland, og hermed i Helsingør Kommune, viser nu, at detailhandlen tjener gode penge på turisterne.

Alene i Helsingør omsætter turisterne hvert år for mindst 518 millioner kroner, altså pænt over en halv milliard kroner. Tallene for denne del af omsætningen handler blandt andet om turisternes køb af føde- og drikkevarer på cafeer og restauranter samt tobak, benzin og andet brændstof.

Det viser den nyeste statistik på området. Den er udarbejdet i 2014 og offentliggjort for kort tid siden. Dermed findes der ikke nyere tal for området.

- Vi har ikke nyere tal, men vi tør godt sige, at omsætningen ikke kan være gået tilbage i den mellemliggende periode, Tværtimod er den uden al tvivl steget. Blandt andet har vi netop haft Shakespeare-året, som har genereret stor omsætning, siger turismekoordinator Jesper Bech, Helsingør Kommune.

Ifølge statistikken udgør omsætningen på de årlige 518 millioner 33 procent af det samlede turismeforbrug i kommunen.

Det er udlændinge, der tegner sig for den største del af forbruget.

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Læs dagens avis dagen før
  • Få adgang til vores arkiv
  • Søg i gamle aviser

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. januar 2017 09:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Dagens Samtale

Er plejehjemsteknologi »en vitaminfattig erstatning« for menneskeligt nærvær og omsorg?

helsingordagblad (1)