Forside Onsdag 16.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Kære søster. Til lykke med den runde fødselsdag torsdag den 17.4. Jeg glæder mig til at fejre dig med familie og venner. Knus din søster. Kære mor, mormor og svigermor. Vi ønsker dig hjertelig tillykke med de 68 år. Tak for dit altid gode humør og dejlige måde at være på. Kærlig hilsen Michala, Jonas, Helle og Søren. Vores guldklump Jacqueline ønskes til lykke med de 17 år på lørdag den 19. april. Vi ses til frokosten. Kærlig hilsen fra farmor og farfar. Kære Ulla. Du ønskes hjertelig tillykke med de 60 år i morgen. Mange kærlige hilsner hele din familie. Kære far. Du ønskes kæmpe tillykke med de 50 år på mandag. Vi glæder os til at fejre dig på lørdag. De kærligste hilsner dine tre børn.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: DITDAGBLAD

Hvorfor er ikke alle arbejdspladser nationaløkonomisk lige gode ?

Af Torben Caroc , den 8. august 2011 kl. 23:35
En familie har en færdiguddannet ung søn. Han kan være i tre forskellige situationer:

1) Han ligger på sofaen dagen lang. Han er arbejdsløs.

2) Forældrerne sætter ham igang med arbejde i hjemmet, f.eks. at male vinduer. Det er nyttigt arbejde, men virkningen går ikke udenfor familiens bolig. Det er ganske vist betydeligt bedre end at ligge på sofaen, men muliggør ikke køb af bil, TV, ferierejse, tøj og sko osv. Nationaløkonomisk set svarer malerarbejdet til en offentlig arbejdsplads.

3) Det unge menneske sikrer sig et betalt job. Formodentlig i konkurrence med andre ansøgere. Det giver penge til en fuldt fungerende husholdning. Svarer til en "eksporterende" arbejdsplads.

Resultat:

Model 2) varmer for øjeblikket, men er ikke nogen langsiktet løsning. I nogen tid kan man ganske vist købe ting på klods, men med globale kreditproblemer bliver det stadig sværere. Nationaløkonomisk set, er endnu flere offentlige arbejdspladser ikke nogen god løsning.

Faktisk kan kun model 3) sikre bevarelse af vor levestandard. For at opnå dette må danskproducerede varer og tjenester blive endnu bedre og/eller billigere end nu.
blog comments powered by Disqus
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Palmesøndag i Tikøb Kirke

Palmesøndag i Tikøb Kirke

14. April 2014 kl. 11:42
Guld på Kronborg

Guld på Kronborg

14. April 2014 kl. 09:07

Dine Nyheder