Forside Lørdag 04.Juli 2015
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis

Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: Ordet er frit

skurbyen i Hornbæk

Af arne christiansen , den 21. februar 2012 kl. 16:15
En boganmeldelse: Har lige købt bogen "Skurbyen på Hornbæk Havn". Lad mig sige det straks. Det er en ubetinget lille kulturperle, som først og fremmest enhver Hornbækker skylder sig selv at anskaffe. Men den kan også anbefales til alle, der er interesseret i etlille stykke lokal kulturhistorie.
Min egen indfaldsvinkel er denne: Efter at jeg havde købt hus i Saunte i !995 er jeg kommet på Hornbæk H...avn. Og efter at jeg gik på pension i 1997 har jeg haft min daglige gang på Havnen, når jeg skulle lufte min hund.
Jeg er gået forbi skurene, jeg er gået imellem skurene, jeg har været på nik med en masse af skurejerne, og efterhånden også på fornavn med mange af dem.
Men jeg har aldrig integreret mig i miljøet, aldrig følt, at jeg var en del af det fællesskab, som samværet i skurvognene bar præg af. Om jeg har savnet det? Nej egentlig ikke. Jeg har kun mødt venlighed og respekt på min daglige morgentur med min hund. Men min daglige snak gik med folkene omkring dialogbænken ved Havnekiosken og gør det stadig.

Hornbæk Havn adskiller sig måske ikke så meget fra andre uddøde fiskerlejemiljøer. Og alligevel! Hvor finder man i Danmark en samværskultur, der er et spejlbillede af det hierarki , som findes i samfundet omkring os så levende som i Hornbæk Havn?
I Bådeklubben samles lystbådejerne daglig til en øl og en snak. I skurene sidder dem med fiskerbåde og får sig en øl eller to og en snak og på bænkene ved Havnekiosken går snakken også livligt over en øl eller flere. Det er kultur, så det basker.
Denne bog,"Skurbyen på Hornbæk Havn" satte gang i tankerne. Efter at have læst den og fået sat historie på det miljø , som har været en del af min dagligdag gennem 15-16 år og jeg takket være bogen har fået sat navn på alle nikkehovederne,(dem jeg kun var på nik med)glæder jeg mig til fortsat til mine daglige ture på Havnen. Men køb bogen! Den er alle pengene værd. (150kr.
Arne Vis mere
blog comments powered by Disqus
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Spejdere ryddede stranden

Spejdere ryddede stranden

15. Maj 2014 kl. 12:00
Café Hack besøgte Kurbadet

Café Hack besøgte Kurbadet

12. Maj 2014 kl. 10:58

Dine Nyheder