Forside Onsdag 16.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Kære søster. Til lykke med den runde fødselsdag torsdag den 17.4. Jeg glæder mig til at fejre dig med familie og venner. Knus din søster. Kære mor, mormor og svigermor. Vi ønsker dig hjertelig tillykke med de 68 år. Tak for dit altid gode humør og dejlige måde at være på. Kærlig hilsen Michala, Jonas, Helle og Søren. Vores guldklump Jacqueline ønskes til lykke med de 17 år på lørdag den 19. april. Vi ses til frokosten. Kærlig hilsen fra farmor og farfar. Kære Ulla. Du ønskes hjertelig tillykke med de 60 år i morgen. Mange kærlige hilsner hele din familie. Kære far. Du ønskes kæmpe tillykke med de 50 år på mandag. Vi glæder os til at fejre dig på lørdag. De kærligste hilsner dine tre børn.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: Ordet er frit

skurbyen i Hornbæk

Af arne christiansen , den 21. februar 2012 kl. 16:15
En boganmeldelse: Har lige købt bogen "Skurbyen på Hornbæk Havn". Lad mig sige det straks. Det er en ubetinget lille kulturperle, som først og fremmest enhver Hornbækker skylder sig selv at anskaffe. Men den kan også anbefales til alle, der er interesseret i etlille stykke lokal kulturhistorie.
Min egen indfaldsvinkel er denne: Efter at jeg havde købt hus i Saunte i !995 er jeg kommet på Hornbæk H...avn. Og efter at jeg gik på pension i 1997 har jeg haft min daglige gang på Havnen, når jeg skulle lufte min hund.
Jeg er gået forbi skurene, jeg er gået imellem skurene, jeg har været på nik med en masse af skurejerne, og efterhånden også på fornavn med mange af dem.
Men jeg har aldrig integreret mig i miljøet, aldrig følt, at jeg var en del af det fællesskab, som samværet i skurvognene bar præg af. Om jeg har savnet det? Nej egentlig ikke. Jeg har kun mødt venlighed og respekt på min daglige morgentur med min hund. Men min daglige snak gik med folkene omkring dialogbænken ved Havnekiosken og gør det stadig.

Hornbæk Havn adskiller sig måske ikke så meget fra andre uddøde fiskerlejemiljøer. Og alligevel! Hvor finder man i Danmark en samværskultur, der er et spejlbillede af det hierarki , som findes i samfundet omkring os så levende som i Hornbæk Havn?
I Bådeklubben samles lystbådejerne daglig til en øl og en snak. I skurene sidder dem med fiskerbåde og får sig en øl eller to og en snak og på bænkene ved Havnekiosken går snakken også livligt over en øl eller flere. Det er kultur, så det basker.
Denne bog,"Skurbyen på Hornbæk Havn" satte gang i tankerne. Efter at have læst den og fået sat historie på det miljø , som har været en del af min dagligdag gennem 15-16 år og jeg takket være bogen har fået sat navn på alle nikkehovederne,(dem jeg kun var på nik med)glæder jeg mig til fortsat til mine daglige ture på Havnen. Men køb bogen! Den er alle pengene værd. (150kr.
Arne Vis mere
blog comments powered by Disqus

Kære Flemming Gjellebøl

7. April 2014 kl. 04:00
Hvor blev jeg glad, da jeg læste dit indlæg: Danmark på ”støtten” i Helsingør Da

Rejs børsterne, Harald

12. April 2014 kl. 04:00
Kommuner, regioner og alle andre offentlige må kun bruge firmaer som overholder

Reform vil hjælpe erhvervsskolerne

12. April 2014 kl. 04:00
Vi har behov for de dygtige og motiverede unge håndværkere i Nordsjælland. Derfo

Det støver stadig over Kohaven

7. April 2014 kl. 04:00
Jeg og min kone er flittige brugere af Kohaven. Flere gange om ugen går vi en tu

Spisebilletter på Stubben

11. April 2014 kl. 04:00
Den 03.04.14 kunne HD oplyse os om, at grunden til, at spisebilletterne på Stubb

Gratis uddannelse til hele EU

11. April 2014 kl. 04:00
Som borger i et EU-land har man ret til frit at vælge, hvilket land man ønsker a
Samtalen på Facebook
Billedgallerier

"Vi fejrer danska drottningen"

16. April 2014 kl. 12:44
Palmesøndag i Tikøb Kirke

Palmesøndag i Tikøb Kirke

14. April 2014 kl. 11:42

Dine Nyheder