Forside Onsdag 27.Maj 2015
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis

Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: LOKALENYHEDER

»Det er mit lille nørdeprojekt«

Johnny Lund fra Ålsgårde har designet og fremstillet en ny type havestol, som kun laves mod forudbestilling. (Foto: Lars Johannessen)

Skrevet den 21. februar 2012 kl. 22:16
ålsgårde: Reklametegner og tidligere medejer af reklamebureaet Propaganda Johnny Lund er sprunget ud som designer af en ny type havestol, som både er en fryd for øjet og komfortmæssigt giver baghjul til den kendte amerikanske Long Island inspireret dækstol.
Stolen er tegnet i tegnestuen i privatboligen i Ålsgårde, og den er lavet på god gammeldags håndværksmaner i det tilstødende værksted.
- Stolen er mit lille nørdeprojekt. Den er tegnet, lavet og prøvesiddet i mit private hjem, og den bliver kun fremstillet i det antal, jeg selv kan holde ud at lave. Så det er ikke en stol, du kommer til at se alle vegne. Til gengæld er det en stol, du sidder godt i, og den holder din tid ud, siger Johnny Lund.
Ingen synlige samlinger
Den smukke unika havestol er fremstillet af dansk gennemtørt og knasfrit asketræ, som bliver skåret på et lille savværk på Fyn.
- Den er dyvlet, limet og samlet i hånden, og så er skruerne proppet, fordi det er smukkere end plastikdutter eller synlige messingbeslag. Stolen leveres ren, rå og uden lakering, så man kan give den præcis det udtryk, man ønsker, forklarer Johnny Lund.
Interesse for design og træ
Baggrunden for at Johnny Lund i en alder af 65 er sprunget ud som selvstændig møbel-designer og snedker skyldes en stor interesse for arkitektur kombineret med en interesse for at arbejde med træ.
- Da jeg gik i skole, var det jeg var god til at tegne og lave sløjd. I og med jeg har arbejdet indenfor reklamebranchen har jeg også altid interesseret mig meget for arkitektur og møbeldesign. Jeg var helt klar på, at jeg på et tidspunkt skulle lave den stol, fortæller Johnny Lund.
Prisen for havestolen er 5000 kroner. Til gengæld er man sikker på, at stolen ikke bliver sat i masseproduktion og kun produceres på bestilling til haveejere, som sætter pris på design, kvalitet og holdbarhed, garanterer Johnny Lund.
blog comments powered by Disqus
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Spejdere ryddede stranden

Spejdere ryddede stranden

15. Maj 2014 kl. 12:00
Café Hack besøgte Kurbadet

Café Hack besøgte Kurbadet

12. Maj 2014 kl. 10:58

Dine Nyheder