Forside Fredag 03.Juli 2015
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis

Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: LOKALENYHEDER

Stadig ingen forklaring på sammenstød

Hvad lå der bag sammenstødene mellem de unge indvandrere i Søndags? Det er der - endnu - ingen, der ved. (Foto: Lars Johannessen).

Skrevet den 21. februar 2012 kl. 22:16
helsingør: Endnu ved politiet ikke, hvad der lå bag den voldsudveksling, som to grupperinger af unge med indvandrerbaggrund fra Helsingør og Kokkedal bedrev i Helsingør i søndags.
Ingen af de unge har haft lyst til at udtale sig til politiet om årsagen til voldsudgydelser, og politiet er lige ved at tro - men uden at have noget konkret at have det i - at de unge faktisk ledte efter en anledning til at lave ravage, efter en kedelig vinterferieuge.
Efterforskningen af sagen er dog ikke slut, og politiet er ved at gøre klar til flere afhøringer af de involverede.
- Men det er ikke usædvanligt, at den egentlige årsag til den slags sammenstød først bliver afdækket en måned eller to senere, når vi taler med dem om andre ting, siger politikommissær Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi.
Striden er bilagt
Hvad der end udløste balladen, så er han og kollegerne på politigården dog helt overbevist om, at striden er bilagt.
- Ellers havde vi set hævnaktioner allerede nu, og det har ikke været tilfældet, siger Lau Lauritzen.
Ingen af de unge, som politiet har talt med, er sigtet for vold tidligere, og Lau lauritzen afviser, at der er tale om egentlige bander. Kilder siger til Helsingør Dagblad, at hele balladen skulle være udsprunget af en misforståelse mellem de unge, men det kan politiet hverken be- eller afkræfte.
Brugte peberspray
I en kommentar til kritikken af, at nogle af betjentene ifølge flere tilstedeværende unødvendigt brugte peberspray mod et par unge under balladen siger Lau Lauritzen:
- Det er muligt, at politifolk har brugt det mildest mulige magtmiddel, nemlig pebersprayen, i en situation, hvor de har følt sig truet og presset og omgivet af en større gruppe ophidsede mennesker, som ikke ville efterkomme deres ordrer. Men hvis der har været tale om uretmæssig brug af peberspray, så har alle jo en mulighed for at klage over politiet, og så vil sagen blive undersøgt.
@BRØD-SIGNATUR:berg
blog comments powered by Disqus
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Spejdere ryddede stranden

Spejdere ryddede stranden

15. Maj 2014 kl. 12:00
Café Hack besøgte Kurbadet

Café Hack besøgte Kurbadet

12. Maj 2014 kl. 10:58

Dine Nyheder