Forside Lørdag 19.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Kære søster. Til lykke med den runde fødselsdag torsdag den 17.4. Jeg glæder mig til at fejre dig med familie og venner. Knus din søster. Kære mor, mormor og svigermor. Vi ønsker dig hjertelig tillykke med de 68 år. Tak for dit altid gode humør og dejlige måde at være på. Kærlig hilsen Michala, Jonas, Helle og Søren. Vores guldklump Jacqueline ønskes til lykke med de 17 år på lørdag den 19. april. Vi ses til frokosten. Kærlig hilsen fra farmor og farfar. Kære Ulla. Du ønskes hjertelig tillykke med de 60 år i morgen. Mange kærlige hilsner hele din familie. Kære far. Du ønskes kæmpe tillykke med de 50 år på mandag. Vi glæder os til at fejre dig på lørdag. De kærligste hilsner dine tre børn.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: RZU

Fransk lov om armensk folkedrab er ugyldig

Skrevet den 28. februar 2012 kl. 18:12
Fransk lov om tyrkeres folkedrab på armeniere er forfatningsstridig. Sarkozy ønsker nyt lovudkast.Frankrigs forfatningsdomstol siger, at en ny lov, der vil ulovliggøre benægtelse af tyrkeres folkedrab på armeniere for næsten 100 år siden, strider imod den franske forfatning.

Afgørelsen fra Frankrigs højeste juridiske instans betyder, at en lov, som skulle ratificeres af præsident Nicolas Sarkozy om kort tid, er ugyldig.

Sarkozy gav øjeblikkelig ordre til, at et nyt lovudkast, der ikke krænker forfatningen, skal udarbejdes.

Tyrkiet havde truet med at afbryde alle diplomatiske relationer til Frankrig på grund af lovudkastet, der er blevet vedtaget i Senatet og i underhuset med klart flertal. Loven ville betyde, at man kunne blive straffet med fængsel for at benægte, at massakrer på armeniere i 1915 var folkedrab.

Kort efter meddelelsen om den franske forfatningsdomstols afgørelse tirsdag sagde Tyrkiets udenrigsministerium, at en "alvorlig krise" i de to landes relationer nu kunne afværges.

Da loven blev vedtaget med stort flertal i det franske underhus, fastfrøs den tyrkiske regering de politiske og militære forbindelser mellem landene. Tyrkiets premierminister, Tayyip Erdogan, har kaldt det franske lovudspil diskriminerende og krænkende for tankefriheden.

Armenien siger, at 1,5 millioner armeniere blev dræbt ved et folkedrab, da Det Osmanniske Rige faldt fra hinanden under og efter Den Første Verdenskrig. Den tyrkiske regering taler selv om, at mellem 300.000 og 500.000 armeniere blev dræbt, og at mindst ligeså mange tyrkere blev dræbt under civile uroligheder og stridigheder.

/ritzau/AFP
blog comments powered by Disqus
Helsingør Dagblad Lokal-TV
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Et velbesøgt brag

Et velbesøgt brag

17. April 2014 kl. 10:56

"Vi fejrer danska drottningen"

16. April 2014 kl. 12:44

Dine Nyheder