Forside Torsdag 17.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Kære søster. Til lykke med den runde fødselsdag torsdag den 17.4. Jeg glæder mig til at fejre dig med familie og venner. Knus din søster. Kære mor, mormor og svigermor. Vi ønsker dig hjertelig tillykke med de 68 år. Tak for dit altid gode humør og dejlige måde at være på. Kærlig hilsen Michala, Jonas, Helle og Søren. Vores guldklump Jacqueline ønskes til lykke med de 17 år på lørdag den 19. april. Vi ses til frokosten. Kærlig hilsen fra farmor og farfar. Kære Ulla. Du ønskes hjertelig tillykke med de 60 år i morgen. Mange kærlige hilsner hele din familie. Kære far. Du ønskes kæmpe tillykke med de 50 år på mandag. Vi glæder os til at fejre dig på lørdag. De kærligste hilsner dine tre børn.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: RZU

Iran henrettede over 670 sidste år

Skrevet den 12. marts 2012 kl. 21:16
FN siger, at dissidenter i Iran muligvis henrettes for narkosmugling. Regimet forfølger homoseksuelle.Over 670 mennesker blev henrettet i Iran sidste år, de fleste af dem for narkoforbrydelser, som ifølge folkeretten ikke er omfattet af dødsstraf.

Det viser en ny FN-undersøgelse foretaget af en særlig udpeget undersøger, Maldivernes tidligere udenrigsminister Ahmed Shaheed.

Han siger desuden i sin første rapport. at Iran gør sig skyldig i meget omfattende menneskerettighedskrænkelser - fra undertrykkelse af mindretal til forfølgelse af homoseksuelle og fagforeninger.

- Det er med stor bekymring, at jeg rapporterer om en betydelig forøgelse i antallet af henrettelser i Iran. Fra 200 i midten af september til over 600 ved årets udgang, siger Shaheed, som mandag fremlagde sin rapport for FN's Menneskerettighedsråd.

421 henrettelser blev offentligt bekendtgjort, mens 249 foregik i det skjulte. Shaheed har fået kendskab til dem gennem kilder i og uden for landet.

Shaheed, der har haft en lang løbebane som diplomat, siger, at han har videooptagelser med vidner, der dokumenterer tortur foretaget af det iranske sikkerhedspoliti.

Han siger også, at der er mange tegn på, at personer, der først er anholdt for at protestere mod regimet eller lignende, senere bliver anklaget for narkosmugling.

Antallet af henrettelser, som også sker på grund af homoseksuelle relationer, er steget støt fra lidt under 100 i 2003 til næsten 700 i dag.

/ritzau/Reuters
blog comments powered by Disqus
Helsingør Dagblad Lokal-TV
Samtalen på Facebook
Billedgallerier

"Vi fejrer danska drottningen"

16. April 2014 kl. 12:44
Palmesøndag i Tikøb Kirke

Palmesøndag i Tikøb Kirke

14. April 2014 kl. 11:42

Dine Nyheder