Forside Søndag 20.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Kære søster. Til lykke med den runde fødselsdag torsdag den 17.4. Jeg glæder mig til at fejre dig med familie og venner. Knus din søster. Kære mor, mormor og svigermor. Vi ønsker dig hjertelig tillykke med de 68 år. Tak for dit altid gode humør og dejlige måde at være på. Kærlig hilsen Michala, Jonas, Helle og Søren. Vores guldklump Jacqueline ønskes til lykke med de 17 år på lørdag den 19. april. Vi ses til frokosten. Kærlig hilsen fra farmor og farfar. Kære Ulla. Du ønskes hjertelig tillykke med de 60 år i morgen. Mange kærlige hilsner hele din familie. Kære far. Du ønskes kæmpe tillykke med de 50 år på mandag. Vi glæder os til at fejre dig på lørdag. De kærligste hilsner dine tre børn.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: RZU

Cameron og Obama skal til basketball

Skrevet den 13. marts 2012 kl. 04:00
Storbritannien og USA holder topmøde. Men det særlige forhold mellem London og Washington er under pres.Når den britiske premierminister, David Cameron, tirsdag kommer til USA, får han en behandling ud over det sædvanlige.

Cameron skal sammen med sin vært, præsident Barack Obama, ud og flyve i præsidentflyet Air Force One.

De to ledere skal til Ohio for at se basketball. Ohio er en såkaldt swingstat, hvor demokrater og republikanere kæmper hårdt om vælgerne.

Det er jo valgår i USA.

Så flyver jumbojetten dem tilbage til Washington, hvor Cameron og fru Samantha ifølge avisen the Telegraph installeres i Blair House, officiel bolig for præsidentens gæster.

Onsdag tager Obama og Cameron så fat på det egentlige arbejde, en drøftelse af verdens tunge emner, herunder konflikten i Syrien, situationen i Afghanistan, striden om det iranske atomprogram, den internationale økonomiske krise.

USA og Storbritannien har i årevis haft det, der kaldes et særligt forhold, som er baseret på blandt andet fælles værdier og kultur, fælles internationale interesser.

Men det forhold er måske under pres nu.

- Forholdet bygger på dybe historiske bånd, og det er blevet forstærket i flere omgange. Blandt andet, da USA kom med i 2. Verdenskrig, og også da USA brugte Nato under Den Kolde Krig med Østblokken. USA så Storbritannien som nærmeste allierede i Europa, siger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Tiderne ændrer sig. Forholdet er måske ikke helt så "særligt", som traktementet af Cameron giver indtryk af, vurderer Ellemann-Jensen.

- Storbritanniens rolle i Europa er ikke, som den var engang. Briterne er ved at køre sig selv ud på et sidespor i EU, senest med enegangen i forhold til finanspagten. Det betyder, at rollen som USA's særlige allierede i Europa bliver mindre og mindre, siger han.

- Samtidig er USA begyndt at orientere sig mere mod Asien, mod Kina, der får mere og mere indflydelse globalt, tilføjer den tidligere udenrigsminister.

/ritzau/
blog comments powered by Disqus
Helsingør Dagblad Lokal-TV
HelsingørTube - Dine videoer
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Et velbesøgt brag

Et velbesøgt brag

17. April 2014 kl. 10:56

"Vi fejrer danska drottningen"

16. April 2014 kl. 12:44

Dine Nyheder