Forside Mandag 06.Juli 2015
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis

Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: RZU

Søvndal: Myanmar er på rette vej

Skrevet den 23. april 2012 kl. 17:34
Myanmar har taget positive demokratiske skridt. Derfor suspenderer EU sanktioner mod landet i et år.EU's udenrigsministre har besluttet at suspendere de fleste af sanktionerne mod Myanmar i et år. For landet har nemlig taget en række skridt i den rigtige retning med demokratiske reformer, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

- Vi tror på, at det nye styre har et ønske om at flytte Burma/Myanmar mod demokrati, men det er klart, at der er lang vej igen. Det er stadig militæret, der sidder på magten, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Beslutningen blev taget på et møde mellem udenrigsministrene mandag. En våbenembargo over for Myanmar er dog stadig i kraft.

Villy Søvndal peger blandt andet på parlamentsvalget den 1. april, hvor demokratiforkæmperen Aung San Suu Kyis parti sikrede sig 43 ud af de 45 pladser i parlamentet, der var på valg, som tegn på demokratisk fremgang i landet.

Netop mandag nægtede Aung San Suu Kyi dog at indtage sit sæde i parlamentet, fordi det ville kræve, at hun aflægger en ed over for militærstyrets forfatning. Det nægter hun.

Netop på grund af episoder som denne, er der kun tale om suspension af sanktionerne, der blev indført 1996.

- Vi er forsigtige og suspenderer sanktionerne i stedet for at fjerne dem. Skulle det gå den forkerte vej, så er sanktionerne der stadig, siger den danske udenrigsminister.

- Vi sender et klart signal til de, der måske kunne være fristet af at modarbejde reformer, at EU er klar til at genindføre sanktioner, hvis udviklingen kræver det, tilføjer Søvndal.

Myanmar har sat gang i en proces, hvor politiske fanger bliver frigivet. I forbindelse med suspensionen opfordrer EU's udenrigsministre til, at styret løslader de resterende politiske fanger og fjerner restriktioner for dem, der allerede frigivet

Suspensionen betyder, at europæiske virksomheder fremover kan investere i Myanmar, der er rigt på råstoffer.

/ritzau/
blog comments powered by Disqus
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Spejdere ryddede stranden

Spejdere ryddede stranden

15. Maj 2014 kl. 12:00
Café Hack besøgte Kurbadet

Café Hack besøgte Kurbadet

12. Maj 2014 kl. 10:58

Dine Nyheder