Forside Onsdag 23.April 2014
Arkiv
Mest læste nyheder
Læs avisen her!
Læs dagens avis
Det glade hjørne
Hmm… i dag kan der umuligt være behov for solbriller…! Tillykke Merle - med de 16 år. Hilsen »EGA« Højbjerg. Ingelise ønskes tillykke med fødselsdagen af din mand med et glimt af de gode gamle dage. Mkh. Tonny.
Læs ogsa:
Lokalavisen Nordsjælland

Du er her: Dagens leder

I Zlatans fodsporAf Klaus Dalgas , den 3. marts 2014 kl. 23:02
De fleste kender nok den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic.

I dag er Zlatan Ibrahimovic en af verdens bedst lønnede fodboldstjerner i den franske storklub PSG. Men det har han ikke altid været.

Zlatan Ibrahimovic voksede nemlig op under svære vilkår i Malmø-bydelen Rosengård, der er kendt for sin store andel af indvandrere - og megen uro og ballade. Her begyndte han som ti-årig at spille fodbold i klubben FBK Balkan, som fortrinsvis bestod af immigranter fra Bosnien, Kroatien og Serbien.

At der overhovedet var en fodboldklub for de »måske egnede« i Rosengård-området, blev lille Zlatans redning i en ellers benhård verden. Og hvem ved, måske den nye lokale idrætsklub i Nøjsomhed, AHL, kan komme til at fostre nogle nye Zlatan’er i de kommende årtier.

Det er i hvert fald et rigtig godt initiativ, som blev søsat i denne weekend i Nøjsomhed. Her blev der stiftet en ny idrætsforening, Aktivt Liv Helsingør - i daglig tale forkortet til AHL. Der er tale om et samarbejde mellem tre lokale idrætsforeninger og DGI Nordsjælland og unge rollemodeller med tosproget baggrund, som er tilknyttet værestedet Tetriz på Sydvej.

Nøjsomhed kan på mange måder sammenlignes med Rosengården i Malmø, selv om Rosengården er meget større. Begge steder er der rigtig mange indvandrere og ganske megen uro, hærværk og kriminalitet. Masser af de unge beboere især af anden etnisk herkomst i disse områder har ikke ret meget at tage sig til, og de får ikke megen støtte i familien til et aktivt fritidsliv i for eksempel en idrætsforening.

Fremover bliver det imidlertid muligt for de unge i Nøjsomhed at dyrke sport i den nye idrætsklub, der i starten har fodbold, amerikansk fodbold og boksning på programmet i samarbejde med klubber uden for Nøjsomhed.

Vi må håbe, at idrætsprojektet i Nøjsomhed kan få flere yngre danskere med anden etnisk baggrund til at dyrke sport og glide videre ud i det etablerede idrætsliv. Projektet skal ikke nødvendigvis fostre en ny Zlatan, slet ikke, men alene intentionen om at få aktiveret de unge er fin.

Vi har brug for at skabe rammer for en bedre integration i de hårdt belastede boligområder som for eksempel Nøjsomhed. Et idrætsprojekt som AHL er bestemt et skridt i den rigtige retning, og kun tiden vil vise, om det faktisk lykkes.
blog comments powered by Disqus
Helsingør Dagblad Lokal-TV
HelsingørTube - Dine videoer
Samtalen på Facebook
Billedgallerier
Fangsten af hornfisk og forår

Fangsten af hornfisk og forår

22. April 2014 kl. 09:50

Dine Nyheder