Slap-nu-af-sa---slemt

“Slap nu af, så slemt er grænsekontrollen heller ikke!”

Sverige kan efterhånden ikke tage imod flere immigranter og har derfor vedtaget en såkaldt grænsekontrol for, at der ikke kommer flere ind i landet. Danmark har nu gjort Sverige kunsten efter og er begyndt på samme projekt, men i mindre omfang.

Grænsekontrollen er til at mærke både ved færge strækningen Helsingør-Helsingborg og grænsen ved Padborg i Danmark til Tyskland. Den indebærer blandt andet, at passagererne i togene bliver tjekket for identifikation ved lufthavnen. Det samme gælder for passagerer på færge strækningen. Det gælder ikke for børn under 18 år, der er sammen med en voksen ledsager med gyldigt ID.

– For mit vedkommende er rejsen ikke blevet mere besværlig, fortæller en anonym pendler mellem Helsingborg -Helsingør.

Det tager 10 sekunder ekstra
Vagterne ved Helsingør-Helsingborg færgen mener, at medierne har blæst kontrollen op til at være mere besværlig end den er. En forbipasserende støtter op omkring vagternes mening, da han udbryder.

– Slap nu af, så slemt er grænsekontrollen heller ikke!

Et omdiskuteret emne
Medierne har fulgt udviklingen omkring grænsekontrollen tæt i de forskellige lande.

Særligt i Danmark har det været et omdiskuteret emne. I starten af det nye år har der været mange delte meninger om kontrollen ved grænserne. Mange argumenterede for forsinkelserne ved brug af offentlig transport.

Ændring i pris og togtider
Foranstaltningerne, som Danmark og Sverige har taget til sig, kommer til at påvirke togtiderne og prisen. Ifølge DSB kommer togpriserne til at stige i et hvis omfang. I gennemsnit vil priserne stige med 2,4 procent, mens de såkaldte “pendlerkort” vil stige i pris med 4,9 procent. Disse prisstigninger vil træde i kraft den 17. Januar 2016.

Artiklen sidst ændret: 25. april 2016 08:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Dagens samtale

Forbedrer den teknologiske udvikling ældres livskvalitet, fordi de bliver mere selvhjælpende eller er det »en vitaminfattig erstatning« for menneskeligt nærvær og omsorg?

  • Det styrker ældres evne til at klare sig selv. (0%, 0 Stemmer)
  • Det er en vitaminfattig erstatning. Menneskelig omsorg må altid være at foretrække. (0%, 0 Stemmer)
  • Det ved jeg ikke. (0%, 0 Stemmer)

Antal Stemmer: 0

Loading ... Loading ...
helsingordagblad (1)