Helsingør behøver ikke dukke nakken i forhold til Hillerød


Af Helsingør Dagblad

HELSINGØR: Politikerne i Helsingør havde forleden den aktuelle analyse af detailhandlen i Helsingør til diskussion. Flere af byrådsmedlemmerne glædede sig over rapportens konklusioner – blandt andet, at forretningerne i Helsingørs indre by har bedre forhold og muligheder, end mange af butiksindehaverne og politikerne måske har vurderet tidligere.

Henrik Møller, socialdemokratisk ordfører, gav udtryk for, at analyserapporten – udarbejdet for Helsingør Kommune af ICP, Institut for Centerplanlægning – er utrolig interessant. Den giver Helsingør lov til at skrue op for selvtilliden, mente han på mødet. – Rapporten skyder en pil ind imellem nogle af fordomme, som jeg nok har rendt rundt med, og andre også bringer til torvs, blandt andet at vi skulle have et højt huslejeniveau i Helsingørs indre by. Denne rapport dokumenterer, at det passer ikke i forhold til dem, vi gerne vil sammenligne os med. Den viser også noget, som vi altid godt har vidst måske, nemlig at vi behøver ikke at dukke nakken i forhold til Hillerød. Det dersens skrækscenario om, at Hillerød stort set æder alt, og vi ingen chance har i konkurrencen med Hillerød, synes jeg også, at denne rapport klart skyder en pil igennem, sagde Henrik Møller på byrådsmødet. Socialdemokraten mener, at ICP-analysens anbefaling om, at Helsingør bør arbejde på at få flere såkaldte kædebutikker ind i bybilledet, er spændende. Institut for Centerplanlægning understreger, som omtalt i Helsingør Dagblads artikler om rapporten forleden, at kædebutikker og madkæder som Kaufmann, Stadium, Gina Tricot, Spejdersport, , New Yorker, , Panduro Hobby, Lagkagehuset, Baresso, Joe & The Juice,, Burger King, Sunset Boulevard og så videre vil styrke Helsingørs tiltrækningskraft over for kunderne.

Artiklen sidst ændret: 27. februar 2014 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018