Af Helsingør Dagblad

Politidirektør: »Vi er der, hvor loven bliver overtrådt«

Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo

HELSINGØR: Direktøren for Nordsjællands Politi, Finn Borch Andersen, står ved, at de stærkt omdiskuterede fartkontroller på Kongevejen ved Klostermosevej-rundkørslen i Helsingør er et middel til at opfylde politiets såkaldte måltal. Det sker, efter at hundredevis af borgere på Helsingør Dagblads hjemmeside, i læserbrevspalterne og på Facebook har givet udtryk for deres antipati og forargelse over fartkontrollerne på det netop det sted. Direktøren bliver anklaget for at køre en pengemaskine, der samtidig skal skaffe ham den personlige bonus, som en opnåelse af måltallene sikrer ham. - Men måltallene afspejler politiets evne til at opretholde lov og orden, og det gælder også færdselsloven. Måltallene afslører, om vi som politimyndighed er til stede der, hvor loven bliver overtrådt og at vi sørger for at retsforfølge de personer, der overtræder den. Det er det, der sker på Kongevejen: Loven bliver overtrådt, og derfor er politiet til stede, siger politidirektøren. Men Finn Borch Andersen peger på, at fartkontrollerne på eksempelvis Kongevejen skal være med til at forandre hele kørekulturen. - Det er vigtigt at vi ændrer visse trafikanters holdning til det at føre et køretøj og åbner deres øjne for det ansvar, der følger med at sidde bag rattet i en bil. Det er sådan set ligegyldigt om ulykkerne sker lige der, hvor fartkontrollørerne står, eller 500 meter længere nede ad vejen, siger han. - I weekenden noterede betjentene 37 bilister, der kørte for hurtigt på den del af Kongevejen. 32 af dem kørte mere end 30 procent hurtigere, end tilladt, fem af dem kørte så hurtigt, at de fik en betinget frakendelse af kørekortet og en af dem kørte over 90 kilometer i timen eller næsten dobbelt så hurtigt som tilladt, påpeger Finn Borch Andersen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 11. marts 2014 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu