Verdenskendt komponist giver eksklusiv koncert i Helsingør


Af Jesper Munch Nielsen

Eneren Philip Glass spiller på den sjette Click Festival - fredag den 20. maj opfører han sammen med sit ensemble et af sine hovedværker.

HELSINGØR: Den sjette Click Festival for kunst, teknologi og udvikling får et hovednavn, der er kendt og anerkendt over hele verden, nemlig den amerikanske komponist og musiker Philip Glass – en kunstner, der talrige gange arbejdede sammen med nyligt afdøde David Bowie.

Fredag den 20. maj opfører Glass og hans ensemble storværket »Music In Twelve Parts« i Hal 14 bag Kulturværftet. 78-årige Philip Glass er en unikum inden for sit felt og vurderes som en af de allermest betydningsfulde moderne komponister i den seneste håndfuld årtier.

Hal 14-koncerten bliver en eksklusiv begivenhed, for det hører til sjældenhederne, at Glass overhovedet er på disse kanter. Og desuden er det kun meget sjældent, at Glass opfører »Music In Twelve Parts« i fuld længde.

– Det er et mesterværk, et hovedværk inden for ny klassisk musik og minimalismen, som han ikke ret tit spiller fuldt ud. Men det gør han i Helsingør, så det er vi utroligt stolte af at kunne præsentere. Han er jo en ældre herre, så det er ikke sikkert, at man får nye chancer for at høre »Music In Twelve Parts« opført på disse breddegrader igen, siger Georg Rasmussen, leder af Kulturværftets Click Festival.

Det er som nævnt ikke på Kulturværftets Store Scene, at Philip Glass og hans orkester med et halv dusin musikere skal spille den pågældende maj-fredag.

Verdensstjernen indtager i stedet Hal 14, den store, skramlede værftshal, som også har rummet Index-prisuddeling, heavyrock-koncert og meget andet. På Click-festivalen kan man derfor opleve et spændende møde mellem Glass’ intense musik og den gamle og stadig rå industribygning.

Artiklen sidst ændret: 12. januar 2016 04:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018