Af Tine Zedeler

Borgere i protest-fakkeltog på stranden i Hornbæk

Folkemøde 23/2 Hgør Kommune 6-23/2 1747747

Foto: Torben Sørensen

Hornbæk: Den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening havde på forhånd indkøbt 100 fakler – og der var ikke mange tilbage, da deltagerne i optoget, som mødtes ved Hornbæk Havn, med raske skridt for at holde varmen i vinterkulden, bevægede sig ned mod stranden ved Sun Spot, hvor et brændende bål ventede søndag aften.

– Vi er vel omkring 100. Der er blevet delt 85 fakler ud, men det er ikke alle, der har villet have en på grund af vinden. Det er et rigtig flot fremmøde. Vi er glade for, at så mange viser deres støtte til at bevare de kystnære naturområder, sagde Helle Øelund, formand for den lokale afdeling af naturbeskyttelseslinjen, som dannede fortrop for fakkeltoget.

En af dem der var dukket op for at vise sin støtte, var Susan Havsteen, som bor i Hornbæk.

– Hornbæk har en fantastisk havn og strand. Det skal den gerne blive ved med. Jeg frygter, at hvis man giver lov til at bygge kystnært, så risikerer vi at lidt af det oprindelige forsvinder, fortalte Susan Havsteen, som i den forbindelse pegede på skurbyen i Hornbæk, som et af byens særkender, der helst skal have lov til at forblive uspoleret, uden et nyt byggeri til at ødelægge helhedsintrykket.

En god sikring af kyster
Også hornbækkeren Henrik Behrend deltog for at markere, at han mener, det er den forkerte vej at gå at lempe på de nuværende regler for kystnært byggeri.

– Det er vigtigt at bevare tingene, som de er, så vi ikke risikerer at miste det særpræg, der er forbundet med de åbne kyststrækninger. Det betyder ikke, at man skal være rabiat og sige nej til alt.

Men det er en god sikring, at bevare de nuværende regler, , hvor man skal søge om dispensation, nævnte Henrik Behrend.

Fortid at gå på stranden
Den lokale formand for naturbeskyttelsesforeningen havde medbragt en tale, som hun læste op i skæret af bålet.

– Skal det være fortid at gå på denne hvide strand, hvor man kan se helt ned til Gilleleje uden at synet bliver afbrudt af et hotel, en oplyst restaurant eller et tyrkis malet vandland. Store fremmedlegemer i en ellers vild natur ? Spurgte Helle Øelund retorisk.

– Den nuværende regering vil gøre det lettere ikke blot, som de siger, at etablere højbede og gyngestativer på grunde ned til stranden, men også forlystelsesparker, vandlande, private haver så den almene befolkning, dig og mig, ikke længere har de frie kyster som fælles arvegodt. Det protesterer vi mod, slog Helle Øelund fast, hvorefter hun takkede de fremmødte for at dukke op og vise deres modstand.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2016 14:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu