Janne Franck deltog i forbindelse med CPH-DOX festivalen i november måned i en asyldebat på M/S Museet for Søfart

Af Tine Zedeler

Lokale venligboere er ydmyge overfor fredspris-indstilling

Euronics log win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144

HELSINGØR: Det danske frivillige netværk Venligboerne blev i sidste uge indstillet til Nobels Fredspris af Birgit Brandt Rasmussen, der er »assistant professor« på Yale Universitet i New Haven, Connecticut.

En indstilling, som stifter af Venligboernes lokale Helsingør-afdeling, Janne Franck, betegner som »en meget stor ære«.

- Det er fantastisk smukt, men samtidig føler jeg mig også meget ydmyg. Vi gør et meget vigtigt arbejde, men det er ikke et decideret fredsarbejde. Det er der andre, der gør sig meget mere fortjente til, siger Janne Franck.

Det er otte måneder siden, Janne Franck tog initiativ til at stifte den lokale afdeling af Venligboerne, som har lidt over 1000 medlemmer på Facebook.

Netværket formidler hjælp til flygtninge, herunder praktiske fornødenheder som møbler og tøj og hjælp til at formidle kontakt til de danske myndigheder. Venligboerne står også bag onsdagssprogcafeen, som holder til i Lundegade 17. Omkring 25 frivillige medvirker til at drive sprogcafeen..

- Vi lægger lige meget tryk på sprog og cafe. Det er dels et sted, hvor man kan få hjælp til dansk-lektierne, men man kan også bare komme for at hygge sig og lære andre at kende og opbygge sit netværk, fortæller Janne Franck.

Baggrunden for, at assistant professor Birgit Brander Rasmussen har indstillet Venligboerne til Nobels Fredspris, er at: »De gør et enormt vigtigt arbejde. De har klaret at løfte en opgave, som regeringerne i Europa ikke har kunne finde ud af«, har Birgit Brander Rasmussen udtalt til DR Nyheder. Nobels Fredspris uddeles den 10. december i Oslo.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. februar 2016 21:26

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

prøvestenen logobanner
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu