17 mand vil lave skiftet fra fedt til fit


Af Helsingør Dagblad

17 mænd er klar til at kæmpe sig til en ny livsstil. (Foto: Bendt Olesen)

HELSINGØR: 11 mand har et kondital, der ligger i den lave ende af skalaen, mens 6 mand har en middel kondition. Sådan ser formen ud for 17 mand, der frivilligt har påtaget sig en stor opgave.

Mændene har meldt sig til holdet Rigtige Mænd. Opgaven er »bare« at gå fra fedt til fit.

Lørdag den 6. februar blev mændene sendt ud på en konditest på Atletikstadion. Nogle løb. Andre gik. Der blev svedt og pustet undervejs. Det samlede resultat fra testen viste tydeligt, at der er noget at arbejde med.

Alle har fået et personligt træningsprogram, som skal sætte kursen for den gode form.

Derudover skal mændene igennem en række fysiske øvelser som amerikansk fodbold, militær forhindringsbane, udendørs motion og løbetræning, men også den blidere del af slagsen i fitnesscenter.

– En ny livsstil forudsætter, at man bliver klædt på til at kunne erstatte uhensigtsmæssige vaner med dem, vi gerne vil have. Derfor er coaching en meget vigtig del af forløbet. Deltagerne lærer at sætte knivskarpe mål, finde og bevare motivationen og holde fokus på målet – også når de bliver fristet, siger Helle Pedersen, der er coach og sundhedskonsulent i Helsingør Kommune.

Coach Helle Pedersen og personlig træner Per Nielsen, som tager sig af den fysiske træning, kommer til at følge mændene tæt de næste fire måneder.

Artiklen sidst ændret: 18. februar 2016 04:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018