Borgmester om kritik: Jeg fortryder intet


Af Helsingør Dagblad

Helsingørs fungerende borgmester Ib Kirkegaard vakler ikke. Han kritiseres hårdt for at have bedt en borger om at holde kæft, men står ved sin udtalelse, som han synes var berettiget.

Jeg svarede sådan fordi jeg synes det var et useriøst og nedladende indlæg. Og når man skriver sådan til mig, så får man svar på tiltale.

Ib Kirkegaard fortæller at han blev provokeret at indlægget, hvor han læser det som om parkeringsreglerne vil koste liv:

– Han må da komme med eksempler i stedet for blot at skrive de risikerer at ende på kirkegaarden, siger Ib Kirkegaard, der også har bemærket at »kirkegården« staves med stort, lige som hans navn.

– Jeg fortryder ikke noget, det gør jeg aldrig, siger Ib Kirkegaard, der kun har skuldertræk til overs for et krav om at han skal gå af.

Det var et debatindlæg til Helsingør Dagblad af Mikael le Dous, der fik Ib Kirkegaard til at reagere så fyndigt. Her er indlægget i sin fulde ordlyd:

»Åh nej – skal vi nu til det igen – den meningsløse snak om hvorvidt fortovet er beregnet til at beskytte de svage trafikanter, eller om fortovet skal bruges som parkeringsplads for biler.

Efter at glæden dårligt har lagt sig efter byrådets erkendelse af det uforsvarlige i at benytte de sårbare fortove som P-plads, er der åbenbart atter mørke, egocentriske kræfter, som finder det rimeligt at børn, barnevogne, handikappede og ældre blot kan kan forføje sig ud på kørebanen, når fortovet er optaget af parkerede biler. Selv om disse svage trafikanter dermed har risiko for at ende på Kirkegaarden.

Med venlig hilsen
Mikael le Dous, formand
Dansk Fodgænger Forbund
Århusvej 20, 3000 Helsingør«

 Du kan læse mere i Helsingør Dagblad i morgen.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2016 17:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018