Lad brandstationen være en del af campus


Af Tine Zedeler

Den gamle karakteristiske rødstensbygning må gerne rives ned - men det ville være en fejl at gøre det, påpeger museumsinspektør Lars Bjørn Madsen.

HELSINGØR: Man skal ikke bevare for at bevare. Men omvendt skal man heller ikke rive noget ned, hvis det ikke giver god mening. Det mener museumsinspektør Lars Bjørn Madsen med henvisning til det forslag, der er om at etablere et kommende campus ved Svingelport på området hvor den gamle bygning, der tidligere har huset brandstationen, ligger.

– Det er en knald hamrende gode ide at få det ned til byen fremfor at etablere et campusområde ved Småkagen ( det tidligere industriområde ved Rønnebær Allé, Red). Det vil bidrage til at skabe mere liv i byen. Der hvor jeg synes, at man skal tænke sig om, er i forhold til at rive den gamle brandstation ned. Kunne man ikke i stedet lade bygningerne indgå i et nyt studiemiljø, foreslår Lars Bjørn Madsen.

Museumsinspektøren peger på, at man ved at bevare det gamle kulturmiljø har en spændene mulighed for at skabe et studiemiljø med sjæl og charme.

– Jeg tror at de unge, vil sætte pris på et studiemiljø, hvor de toppede brosten og den spændene bygning indgår i stedet for at jævne det hele med jorden og erstatte det med et nyt kønsløst byggeri, siger Lars Bjørn Madsen.

Museumsinspektøren peger på, at den gamle bygning, som oprindelig blev taget i brug som andelsslagteri tilbage i 1914, er et ægte kvalitetsbyggeri.

– Bygningen er bygget til at holde i 300 år. Set ud fra et miljø-mæssigt synspunkt ville det også være ærgerligt at rive den ned, siger Lars Bjørn Madsen.

Læs mere i dagens avis.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018