Kommunen sætter et ældreområde under pres til debat


Af Helsingør Dagblad

Socialudvalgsformand Duygu A. Ngotho. (Foto: Lars Johannessen)

HELSINGØR: Der bliver flere og flere ældre borgere i Helsingør Kommune, og dermed også flere, der har brug for hjemmepleje, hjælpemidler, genoptræning og lignende. Der kommer hele tiden nye tekniske løsninger og muligheder for at hjælpe.

Men der kommer ikke tilsvarende flere penge. Selvom regeringen i 2016 uddeler 12,7 millioner kroner til Helsingør gennem den såkaldte »værdighedsmilliard«, kan pengene på ældreområdet langt fra følge med udviklingen af ældre borgere.

Det er den helt konkrete virkelighed, der danner rammen, når Helsingør Kommune i eftermiddag byder til debat om et værdigt ældreliv.

Med regeringens beslutning om at uddele værdighedsmilliarden, følger et krav om, at alle kommuner skal udvikle en politik for »et værdigt ældreliv«. Borgerne skal inddrages. I den sammenhæng arrangerer kommunen fire borgermøder, hvor det første er i eftermiddag.

– Jeg håber, vi får bragt nogle specifikke emner og forslag op. Det vigtigste for mig er, at borgerne bliver hørt, for det handler om dem, siger socialudvalgsformand Duygu A. Ngotho.

Læs mere i dagens avis.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018