Over 50 veje eller vejstrækninger har allerede fået dispensation for de nye parkeringsregler. (Foto: Torben Sørensen)

Af Jesper Munch Nielsen

Parkerings-cirkus fortsætter

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo

HELSINGØR: Byrådet i Helsingør udkæmper en veritabel politisk krig om parkeringsreglerne i kommunen, og ingen af politikerne har tilsyneladende tænkt sig at træde på bremsen. Mandag aften besluttede et smalt flertal i Helsingør Byråd at omgøre en beslutning, som et smalt flertal havde tidligere havde taget i byrådets udvalg for teknik, miljø og klima, der gik en beslutning, som det første, smalle flertal tidligere havde taget i selve byråd.

Er De forvirret? Det er der god grund til. Og hold bare fast i forvirringen. For som det kan læses andetsteds på disse sider, ser det ud til, at der på næste byrådsmøde med held vil blive fremsat et nyt forslag, der helt skrotter de parkeringsregler, som et flertal i byrådet ellers holdt fast i i går. Så om en måned vil de nuværende parkeringsregler sandsynligvis blive kørt på lossepladsen.

For øjeblikket er den nye hovedregel, at man ikke må parkere på fortovet i byområderne i Helsingør kommune - med mindre, at vejen eller vejstrækningen er en af de godt 50, der allerede har fået dispensation med anbefaling fra embedsmændene.

I går gjaldt P-skænderiet i byrådet så en række af de dispensationer, som flertallet i udvalget for teknik, miljø og klima imod embedsmændenes anbefaling havde givet til en håndfuld veje, hvor lokale beboere havde søgt om lov til at parkere med to hjul oppe på fortovet.

Mindretallet i udvalget var ikke tilfreds med den situation, og i byrådet kunne udvalgsmindretallet så samle et flertal imod de ekstra otte dispensationer, bestående af Socialdemokraterne, Venstre, SF og De Radikale samt to fra Dansk Folkeparti og en fra Enhedslisten.

I forvejen har indførelsen af de nye P-regler skabt direkte splid i byrådet. Det var kun med det smallest mulige flertal, at byrådet indførte reglerne i oktober sidste år - 13 stemmer mod 12. Og der er ikke udsigt til større enighed, hvilket stod klart under den langstrakte debat i går aftes.

Læs mere i dagens avis.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu