Espergærde får sin flotte idrætsby


Af Jesper Munch Nielsen

ESPERGÆRDE: Det første fysiske spadestik er ikke taget, men Espergærde er godt på vej mod at få den længe ventede opgradering af idrætsfaciliteterne i området.

Helsingør Byråd tog nemlig et afgørende politisk spadestik, da et markant flertal forleden vedtog et projektforslag for den nye såkaldte idrætsby i Espergærde til knap 50 millioner kroner.

Kun Venstre stemte imod med sine to mandater. 23 mandater i byrådet støttede op om idrætsprojektet – De Konservative, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, Lokaldemokraterne og De Radikale leverede de stemmer.

Venstres modstand er baseret på en påstået mangel omklædningsrum i det på papiret ret unikke projekt, hvor den nedslidte Espergærde Hal kan blive afløst af en idrætsby, en række idrætshuse til forskellige formål, i stedet for af en ny, traditionel hal.

Placeringen af idrætsbyen bliver ved Espergærde Gymnasium, hvor der i forvejen ligger en idrætshal, som bliver en del af det nye idrætsområde.

Men det nye projekt har for få omklædningsmuligheder, mener Venstres Mette-Lene Jensen.

– Selve det her projekt er fantastisk. Men når det skal være en erstatning for den eksisterende Espergærde Hallen, så kan vi ikke støtte det. Projektet har kun et herreomklædningsrum, og det er simpelthen ikke nok. Vi ender for eksempel med, at udebane-hold og hjemmehold skal dele omklædningsrum, siger Mette-Lene Jensen.

Mange andre byrådsmedlemmer delte Jensens bekymring. Men det var kun Venstre-kvinden og partifælle Johannes Hecht-Nielsen, der stemte direkte imod 50 millioner kroner-projektet.

Læs mere i dagens avis.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018