Cheftræner Christian Lønstrup (FC Helsingør) på sidelinien under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Vestsjælland og FC Helsingør den 4. oktober 2015 på Harboe Arena i Slagelse. Foto: Claus BirchFODBOLD: Cheftræner Christian Lønstrup (FC Helsingør) på sidelinien under kampen i Bet25 Ligaen mellem FC Vestsjælland og FC Helsingør den 4. oktober 2015 på Harboe Arena i Slagelse. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup lider med Fog

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Håndbold/Fodbold: Som regel er det fodbold, som får Christian Lønstrups puls til at stige, men mandag aften røg pulsen i vejret, da han så slutningen på opgøret mellem Nordsjælland Håndbold og Tønder, hvor en stribe fejl endte med at sende Nordsjælland i 1. division. Det fik cheftræner Ian Marko Fog til at reagere ved at flå trøjen i stykker i raseri og forlade hallen.

– Det kan jeg godt forstå, at han gjorde. Han må have haft lyst til at skille det hele ad. Det er ikke sjovt at se på, at to års arbejde bliver revet ud af hænderne på en person, der vil tingene så meget. Det er helt utroligt, at en hel sæson defineres på så kort tid, og så sker det endda på de mest utrolige fejl. Den er hård, siger Christian Lønstrup.

Sværest på bænken
Han indrømmer, at han sjældent har set noget a la de scener, som udspillede sig i Helsingehallen, men han kan levende forestille sig smerten hos trænerne i NH.

– Man kan jo intet gøre der ude fra. Man kan bare stå og se på, at det hele falder sammen. Da Andreas Holm i efteråret laver et straffespark og får rødt kort i 95. minut mod Lyngby, der kunne jeg slet ikke være i mig selv. Tænk sig, hvis det havde været en kamp som betød lige så meget, som den Nordsjælland var ude i … siger Lønstrup med et ophold.

– … det er meget hårdere at stå ude på sidelinjen end at være inde på banen, fortætter han.

Mange fællestræk
Der er også en stor del identifikation fra den enes situation til den anden. Nordsjælland Håndbold og FC Helsingør minder på flere måder om hinanden, mener fodboldtræneren.

– Jeg har før læst Ian Marko Fog udtale sig om, at Nordsjælland Håndbold satser på at køre et hold med unge talenter, og at pengene ikke er store i forhold til konkurrenterne. Det kan jeg jo meget fint sætte mig ind i med vores setup, og jeg ved også, hvor meget det kræver af trænere, spillere og dem, der er rundt om holdet. Så er det hårdt, når projektet rammes så hårdt, som det skete for Nordsjælland Håndbold, siger han.

Der har endnu ikke været en melding fra Ian Marko Fog om, hvorvidt han bliver i NH, hvor han har kontrakt et par år endnu, eller om han overlader taktstokken til en ny. Modgangen med skader, stolpe ud og så videre var i hvert fald mandag aften ved at tage troen på projektet fra håndboldtræneren, der blandt andet mente, at de højere magter ikke ønskede, at han skulle være træner. Christian Lønstrup hiver også det spirituelle frem, da han skal opmuntre sin kollega.

– Det er karma, og Ian har kæmpet hårdt og godt for det her, og så vender det på et tidspunkt. Det er helt sikkert. Han skal bare køre på, for han er en god figur og repræsentant for sporten, lyder opbakningen fra fodbold-træneren.

 

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu