Af Andreas Mayerhofer

Ohøj smerte

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

Fitness: Efter 11 dage med næsten daglig fitness-træning har ømheden i sandhed fået fat i musklerne. Men smerten er overskuelig, så længe det ikke handler om skader.

Muskelgrupper, som jeg ikke anede befandt sig i min krop, har de seneste dag meldt deres tilstedeværelse i mit nervesystem. Halvanden uge med daglig træning har sat sine markante ømme spor rundt i min krop.

Vægttræning, rygtræning, styrketræning, pilates, ikke mindst spinning og senest yoga har været på programmet i de 11 dage, jeg har brugt faciliteterne på Ör&sund i et projekt, hvor jeg skal finde ud af, om jeg kan lære at elske fitness på en måned.

Efter seks år med store knæproblemer med dertilhørende operationer uden ordentlig genoptræning, er det ikke blevet til meget mere end lidt fodbold og squash hist og her de seneste par sæsoner, så er det lidt en udfordring at komme rundt til de forskellige discipliner, som jeg absolut ikke har erfaring med.

Noget er mere tiltalende end andet, noget tredje er helt tydeligt en god og væsentlig for en skavank, som for eksempel rygholdet, hvor der varmes op samt styrkes ryg og mave.

Og så er der spinning…

Jeg gætter på, at der i Helvedes forgård står en hel masse spinningcykler. Cykling på vej har aldrig rigtig sagt mig noget, men cykling uden fremdrift, indendørs, med tvivlsom musik tordnende ind i knolden. Det er helt uden for kategori.

Det er absurd hårdt at »spinne« – et udsagnsord, som hverken handler om tilfredse katte eller edderkopper på fluejagt, men om motion på stillestående cykel.

Sveden vælter ud af porerne i hele den utrolig lange time, man er på cyklen. Der sker så mange ting i løbet af de små 60 minutter, som ikke føles rart. »tramp mens i ’sidder’ mellem styret og sadlen«, lyder det fra instruktøren, der i næste nu vil have en til at cykle hurtigere, hårdere og stående. Min jyske mor ville kalde det ‘tovligt’. Og det er lige præcis, hvad det er.

Jeg har prøvet spinning to gange, og det er helt sikkert ikke sidste gang.

Og hvorfor så ikke det, når det åbenbart er så væmmeligt? Jo, fornemmelsen efter spinningtimen er forbløffende rar. Man føler sig most helt sammen, men det er af en eller anden grund ikke ubehageligt. Det er tværtimod en rar nærmest let fornemmelse i hele kroppen. Man er træt, men også tilsat et skud ny energi. Anderledes jeg ikke forklare det.

Næste gang med en korrekt indstillet cykel og måske et par rigtige cykelshorts. Det kan være det øger komforten.

Min instruktør Dean siger, at man lærer at elske spinning og have det sjovt, mens man gør det. Jeg tror han binder mig noget på ærmet.

Skal jeg blive rigtig glad for at hoppe i sadlen, så kræver det en ny dj. Musik med Gloria Gaynor o.lign. vil næppe nogensinde inspirere mig til at ramme min makspuls!

Du kan inde på Helsingør Dagblads facebook side se Andreas spinne (og lide med sin smerte!).

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 15:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Nsnet.dk – læs online
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu