Af Josephine Vedel

Far til OL-helt: En fantastisk forløsning

https://www.kunstnershoppen.dk/
23 spo Flemming Hansen ts3
Mikkel Hansens far, Flemming Hansen. (Foto: Torben Sørensen)

Håndbold: Søndag aften kort efter klokken 20.00 tog de helsingoranske håndboldkoryfæ Flemming Hansen turen fra sofakanten og et godt stykke op i luften, da Mads Mensah bragte Danmark på 28-25 i OL-finalen mod Frankrig.

– Der vidste jeg endelig, at den var hjemme, og så blev der selvfølgelig jubel i stuen. Vi har haft så svært ved at få skovlen under Frankrig i så mange kampe, og så lykkes det i en OL-finale. Det kunne ikke være bedre, siger Flemming Hansen, der selv er tidligere landsholdsspiller og samtidig far til stjernen over dem alle, Mikkel Hansen.

– Det var jo skønt at se deres glæde, og man havde stort behov for at være tæt på og give Mikkel en krammer, men denne gang måtte vi glæde os på afstand. Men det endte med champagne, så det var fint, lyder det fra faderen i Helsingørs mest berømte håndboldfamilie.

God under pres
Det var helt tydeligt gennem TV-skærmen, at håndboldspillerne var midt i en kæmpe forløsning, da jubeldansen blev igangsat i sekunderne efter slutfløjt. Flere års pres efter manglende resultater var væk som dug for solen.

– Det er selvfølgelig fantastisk for gutterne. De lægger selv pres på sig selv ved at melde ud, at de går efter medaljer. Det er nok nyt, at det bliver gjort her i Danmark, men så er det selvsagt en befrielse, når det lykkes. At det er af guld er helt forrygende, siger Flemming Hansen.

– Jeg synes, Mikkel er rigtig god til at håndtere presset. Han har efterhånden stået med ansvaret en del gange, men han kan spille under det. I en OL-finale er man nødt til at spille, som er det den sidste nogensinde. Der er OL hvert fjerde år, og det er de 12 bedste hold, der mødes, så det er ikke mange af den slags kampe, man kommer til at spille, fortsætter Flemming Hansen.

Der har de seneste år været melding om faldende medlemstal ude i håndboldklubberne,. Frafaldet kan have flere årsager, men søndag kom der måske en saltvandsindsprøjtning.

– Det ville være fint, hvis den sejr kunne få nogle flere unge ud i klubberne. Det er set før, at de her store sejre har den indvirkning på sporten, og den kunne efter sigende godt trænge til en hjælpende hånd, understreger Flemming Hansen, der selv i mange år har været aktiv i Helsingørs ungdomshåndbold.

Mikkel Hansen og de øvrige gulddrenge lander i Kastrup i aften.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4. variant feb 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu