Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup har forlænget sin kontrakt med FC Helsingør

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni

Fodbold: Der har været gang i rygterne omkring FC Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, de seneste uger, men succestræneren skal ingen steder. I går skrev han under på en lang kontrakt med sin nuværende arbejdsgiver.

Aftalen skaber stor glæde i organisationen.

– Jeg er glad for, at vi har fået en aftale på plads med Christian. Han er en trænerkapacitet, som nyder stor respekt både fagligt og menneskeligt, og som passer godt til FC Helsingørs profil. Vi fastholder dermed en ambitiøs træner på højeste niveau, som har de redskaber, der skal til for at løfte klubben yderligere, og vi sikrer den kontinuitet, som er afgørende, udtaler bestyrelsesformand Finn Moseholm.

Snakken om Lønstrup har hovedsageligt gået på et skifte til Superligaklubben Sønderjyske, og Hobro har efter Helsingør Dagblads informationer også været interesseret. En manglende protræner-licens satte imidlertid en stopper for jobbet i Sønderjylland, og så satte Lønstrup sig til forhandlingsbordet på Finn Moseholms kontor.

– Jeg har hele tiden sagt, at jeg er glad for at være i FC Helsingør, og jeg glæder mig helt vildt til at føre projektet videre. Der er masser at arbejde at gøre her, og hvis vi bare gør det godt nok i foråret, så kan jeg jo blive Superliga-træner heroppe, siger Christian Lønstrup.

– Det er også en tillidserklæring, at klubben ønsker at forlænge med mig et år før, at min nuværende aftale udløber, siger cheftræneren.

Han har ikke lagt skjul på, at Superligaen er et stort mål for ham, og i den seneste måned har det til tider syntes tæt på, at drømmen var tæt på – og endte med at være ganske langt væk.

– Nej, slet ikke. Og nærmest tværtimod, for nu har jeg ro på og kan fortsætte arbejdet i FC Helsingør. Jeg har sagt ganske klart, at jeg på et tidspunkt gerne vil træne et fuldtidssetup, men bliver det i Helsingør, så vil det bestemt ikke gøre noget. Nu har vi lavet en aftale for fire år, og det giver jo mulighed for at arbejde langsigtet, siger Christian Lønstrup.

En fire år lang kontrakt til en træner er et særsyn i topfodbold, hvor jobgarantien er ganske minimal for trænerne. At det bliver så langt et partnerskab er til glæde for begge parter. Det indebærer blandt andet, at Christian Lønstrup sendes på den bekostelige protræner-uddannelse.

– Vi får noget kontinuitet ind på posten i mange år frem, og så begynder Christian på p-trænerkurset i 2018, og derfor har vi skrevet en lang aftale, som ikke kan opsiges med tre måneder, som en funktionæraftale ville give mulighed for. Vi er selvfølgelig interesserede i at få noget ud af ham, når han er færdiguddannet, siger Finn Moseholm.

Christian Lønstrup har i Helsingør Dagblad undret sig over, at han ikke kunne få lov at træne i Superligaen uden den europæiske protræner-licens, såfremt han gik med på det først kommende uddannelseshold.

– Det er åbenbart sådan, at tingene er, og det kommer i orden nu. Jeg har meldt mig til det hold, der indledes i januar 2018, og så tager vi tingene der fra.

Christian Lønstrup har siden sin ankomst som cheftræner for tre år siden haft Brian Gellert som assistent, og han arbejder ligeledes tæt sammen i det daglige med direktør Janus Kyhl.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20
https://www.kunstnershoppen.dk/
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu