Af Helsingør Dagblad

Dansk rekord til lokalt talent ved Kronborg Games

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Atletik: Hundredvis af unge, entusiastiske atletikudøvere satte i weekenden hinanden stævne ved det første af HIF Atletiks i alt tre afdelinger af Kronborg Games.

Det var årets første, store atletikstævne, hvor atleterne havde mulighed for at føle hinanden lidt på tænderne, inden de nært forestående Østdanske Mesterskaber, der afholdes i Ballerup Superarena om 14 dage.

Dagen igennem var der da også et sandt ’leben’ af unge, håbefulde atletikudøvere, der konstant udfordrede hinanden i de mange konkurrencer i Snekkersten Idrætscenter.

(Se billedgalleri fra stævnet nederst i artiklen)

Lokalt talent leverede varen
Efter at have taget tilløb med en række gradvist højere og højere spring, lykkedes det til sidst for 11-årige Julius Haansbæk Mortensen fra HIF Atletik at sætte ny dansk stangspringsrekord i klassen for drenge på 12-13 år.

Først tangerede Julius sin egen rekord på 2,50 meter, dernæst den bestående rekord på 2,60 meter, inden han satte trumf på og med et perfekt timet spring kom over højden 2,70 meter.

Da Dagbladet efter rekordspringet spurgte, om han ville forsøge at springe endnu højere, lød svaret: – Nej, jeg har ikke mere tilbage.

Julius’ træner havde forud for stævnet fortalt Helsingør Dagblad, at Julius på det seneste havde vist rigtig god form, og at han flere gange under træning havde sprunget over rekordhøjden 2,70 meter.

Stævnet var derfor blevet imødeset med en vis spænding af både træner Claus Normann Hansen og Julius Haansbæk Mortensen.

Ville gerne snuppe rekorden
Før rekordspringet, fik Helsingør Dagblad en snak med Julius, hans tvillingebror Carl og deres lillesøster Frida, om hvordan deres stævnedag havde været.

Julius, hvordan har dit stævne været indtil nu, og hvilke discipliner har du deltaget i?
– Jeg har været med i højdespring, hvor jeg sprang 1.40 meter. Min personlige rekord var på 1,34 meter.

Så du har slået din personlige rekord med 6 centimeter. Er du tilfreds med det?
Det var, hvad jeg håbede på.

Du skal også være med i stangspring, hvor din personlige rekord på 2,50 meter er tæt på den danske rekord. Under træning har du sprunget 2,60 meter. Kan du sætte ny dansk rekord?
– Den vil jeg rigtig gerne ha’, så jeg tror, jeg slår den. Eller jeg håber på, jeg slår den.

Det afhænger vel af din dagsform, når du springer?
– Ja, det gør det.

Frida, hvordan har dit stævne været, og hvilke discipliner har du været med i?
– Jeg har været med til kuglestød og højdespring i dag.

Hvordan gik det?
– Jeg kastede… hm, vent… jeg tror nok, det var 4,78 meter.

Er du tilfreds med det?
– Jeg var tilfreds med det.

Hvad synes du om hele stævnet?
– Det er sjovt!

Skal du være med til flere ting i dag?
– Jeg skulle ha’ været med til længdespring, men jeg har fået et kæmpestort blåt mærke, så det gør for ondt at hoppe.

Carl, hvordan har dit stævne været, og hvilke discipliner har du været med i?
– Jeg har været med i kuglestød og højdespring. Det gik dårligt i højdespring. Jeg sprang 1.30 meter, og mit bedste er 1.40 meter.

Var du tilfreds med det spring?
– Jeg var ikke rigtig tilfreds. Jeg var højt over med kroppen, men det var læggene, der lige ramte den. Under prøvespringningen sprang jeg cirka 1,43 meter, mente min træner.

Hvad med dit kuglestød?
– Jeg er startet i en højere aldersklasse for de 12-13 årige. Der kaster vi med en et kilo tungere kugle. Så det gik fint nok. (Carl kastede 6,45 meter, red.)

Skal du i flere konkurrencer i dag?
– Nej, jeg er færdig for i dag.

Flere talenter og rekorder
HIF Atletik er åbenbart rendt ind i en række gode talenter. Udover de to tvillingebrødre Haansbæk Mortensen, har man i klubben også fået tilgang af den 12-årige Nicolai Christensen.

– Nicolai er rigtig god til både spydkast og diskoskast, og i sidste sæson havde han danske års-bedste for 12-årige. Han har også lige sprunget 1.40 meter i højdespring, så måske skal vi lege lidt med det i fremtiden, siger HIF-træner Claus Normann Hansen.

– Han er startet relativt sent i atletik. Han kom ind efter sidste års skole OL, så han har ikke været i gang særligt længe.

Til lørdagens stævne endte Nicolai Christensen desuden på en andenplads i kuglestød i klassen for 12-13 årige drenge, efter at han stødte den tre kilo tunge kugle ud på 9.19 meter.

Så sent som i onsdags fik HIF tilgang af 11-årige Isabel Nissen, der lørdag stillede op i 60 meter sprint. Og til sit første stævne sluttede hun som en flot nummer tre i tiden 9,36 sekunder ud af de 28 deltagende piger i hendes aldersklasse.

Også Sara Bleibach havde en god dag i klassen for 16-17 årige piger. Udover gode resultater i flere discipliner henover dagen, satte hun med 1,63 meter også personlig rekord i højdespring.

Vigtige mesterskaber venter forude
HIF’s træner Claus Normann Hansen siger til Helsingør Dagblad, at klubben om to uger deltager i de vigtige Østdanske Mesterskaber for klubberne på Sjælland og Bornholm:

– Der er mange af deltagerne til stævnet i dag (Kronborg Games, red.), som ikke rigtigt er kommet i gang efter juleferien, dog er der blevet sat flere personlige rekorder i dag. Om to uger skal vi til Østdanske Mesterskaber i Ballerup Superarena, og det er der, det virkelig tæller.

Rart stævne med god stemning
Det store Kronborg Games med de mange deltagere forløb ifølge HIF Atletiks egen stævneleder Annemette Holtz Licht-Larsen stort set gnidningsløst.

Det eneste, der gav ekstra arbejde, var tilmeldinger i forkerte aldersklasser. Det gjorde, at man bl.a. i 60 meter sprint måtte lave flere seedninger om. Det fik dog ingen betydning for stævnets videre afvikling.

– Ellers gik det rigtigt fedt. Der var en god stemning i hallen, så det var rart at være der. Det var der mange, der kom og sagde. Det er det, der er så godt ved Kronborg Games, at børnene også hygger sig, fortæller stævnelederen til Helsingør Dagblad.

Læs alle resultater på HIF’s egen hjemmeside her: http://HIF-atletik.dk

Artiklen sidst ændret: 9. januar 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Job i Nordsjælland

LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Nsnet.dk – læs online
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu