HIF Atletiks store stangspringstalent Julius Haansbæk Mortensen gør sig klar til at springe under et af sommerens stævner. Foto: Michael HyllestedHIF Atletiks store stangspringstalent fra Julius Haansbæk Mortensen gør sig klar til at springe under et af sommerens stævner. Foto: Michael Hyllested

Af Helsingør Dagblad

Super spændende Kronborg Games i vente

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

ATLETIKTALENTER I KAMP: HIF Atletik afvikler lørdag den 7. januar første afdeling af deres traditionsrige stævne Kronborg Games – og et af klubbens stortalenter sætter måske ny dansk rekord.

Når de første discipliner i det store stævne for børn og unge lørdag løber af stablen i Snekkersten Idrætscenter fra klokken 10.00, bør man som tilskuer med særlig interesse for de lokale sportstalenter holde et vågent øje med stangspringsdisciplinen.

Træneren: ”Han er et kæmpe talent”
Det er nemlig her klubbens eget stortalent Julius Haansbæk Mortensen er med.

Han er allerede nu i god form, og selv om han gør sig godt i flere discipliner, er han især et kæmpetalent i stangspring. Julius Haansbæk Mortensens træner Claus Normann Hansen siger om Julius’ evner med stangen:

– Han er et kæmpe talent. Jeg har i min tid som træner aldrig oplevet en så stabilt springende atlet i så ung en alder. Som 11-årig har han sprunget højere end den danske rekord for 12-årige, fortæller Claus Normann Hansen, der også har trænet den nuværende rekordholder Oliver Durafour, dengang han slog sine folder i HIF Atletik.

Den danske rekord i aldersklassen, der altså indehaves af den tidligere HIF atlet Oliver Durafour, lyder på 2,6 meter. Julius Haansbæk Mortensens øjeblikkelige personlige rekord er på 2,50 meter.

Men Julius har under træning flere gange været over højden 2,70 meter, så hvis han rammer dagen, tager han måske hjem fra stævnet med en ny dansk stangspringsrekord i tasken.

Claus Normann Hansen fortæller til Helsingør Dagblad, at Julius på atletikbanen har en særdeles hård konkurrent i tvillingebroderen Karl. I den forløbne sæson har Julius sat fem klubrekorder, mens hans bror Karl har sat to.

”Vi har også gode betingelser”
En af betingelserne for at opnå gode resultater i konkurrence er de rigtige træningsfaciliteter, så atleterne kan træne hele året rundt.

Og klubben har da også rigtigt fine muligheder for at træne inden døre i vintersæsonen:

– Vi har nogle af de bedste træningsfaciliteter i Danmark. Dem er vi rigtigt glade for at have til rådighed, siger HIF Atletiks formand Birthe Steenberg til Helsingør Dagblad.

”Et rigtigt godt børnestævne”
– Det er et rigtigt godt børnestævne, siger stævneleder og – speaker Annemette Holtz Licht-Larsen fra HIF Atletik til Helsingør Dagblad.

Hun oplyser, at der på nuværende tidspunkt allerede er tilmeldt 235 deltagere, som stiller op i foreløbig 650 starter.

Klubbens formand Birthe Steenberg formoder, at det formentlig bliver til flere, da man som regel får mange efteranmeldelser på selve stævnedagen.

Deltagernes startpenge bidrager til afholdelse af stævnet, og giver også en skærv til atletikklubbens økonomi.

Kom og hep!
Som atletik-interesseret tilskuer kan man, i modsætning til de aktive udøvere, komme helt gratis ind til stævnet, hvis man godt kunne tænke sig at heppe på de unge, entusiastiske sportsfolk fra sidelinjen på lørdag.

– Det er også muligt for tilskuerne at købe både kaffe, te og sandwich i hallen, siger stævneleder Annemette Holtz Licht-Larsen.

På klubbens hjemmeside kan man læse meget mere om discipliner, starterne og tidspunkter for samme. Her finder du også en oversigt over p-muligheder ved hallen på Agnetevej 1 i Snekkersten.

Klubbens hjemmeside finder du på: http://hif-atletik.dk/

Artiklen sidst ændret: 9. januar 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12

Job i Nordsjælland

Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19, ny feb 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu