Stadionbane skal være miljørigtig


Af Andreas Mayerhofer

Der skal være kunstgræs på det kommende stadion i Helsingør. Når det projekt anlægges, skal der være fokus på miljøpåvirkningen, mener idrætspolitiker.

Stadion: Granulat i stort set hver eneste tøjfold og i hver eneste fri millimeter af de ellers påførte fodboldstøvler. Det kender alle, som fra tid til anden frekventerer de vældigt populære kunstgræsbaner.

Banerne har givet en mulighed for at spille fodbold på et jævnt underlag hele året rundt, men de har også konsekvenser for miljøet, fordi de mange små stykker granulat i stort antal forlader banerne og ender i afløb og til sidst ude i havet. Den trafik af granulat, som blandt andet består af gamle bildæk, skal bremses, og det vil det socialdemokratiske medlem af udvalget for sundhed, idræt og fritid Betina Svinggard arbejde for. Hun sidder med i den dommerkomité, som skal vælge det forestående stadionbyggeris udformning.

– Det er meget vigtigt for mig, at vi medtænker miljøet, når vi beslutter, hvilken slags bane, der skal anlægges på det nye stadion. Jeg har ikke en færdig løsning med til bordet, men jeg mener, at miljøhensyn skal være et fokuspunkt. Miljøpåvirkningen fra kunstgræsbaner bliver undersøgt ganske gennemgående i øjeblikket, og den forskning bør vi skæve til, siger Svinggard.

I FC Helsingør glæder man sig til at få et nyt stadion. Hvordan banen udformes er der ikke de store krav til – så længe det bliver godt.

– Vi ønsker ikke at være prøveklud for en eller anden type bane, men vi håber at få et anlæg, som er bæredygtigt for både spillet og miljøet, konstaterer FCH-direktør, Janus Kyhl.

Hans tropper skal på fredag spille på Farum Park i en træningskamp mod FCN.

Det endelige stadionprojekt præsenteres den 7. februar.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 12:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018