- Det er da en kæmpe afgift at skulle af med - og man betaler jo forud, tilføjer Hold An's restauratør.Forårsstemning på Axeltorv i Helsingør, folk nyder den varme sol og fadøllene er fundet frem.

Af Kirsten Moth

Axeltorv-restauratører må fortsat til lommerne

ERHVERV: Afgiften for udeservering og udstillinger på gaden er fra 1. januar blevet afskaffet i Helsingør Kommune. Det er byrådspolitikerne, der har besluttet at følge trop med andre kommuner for at skabe mere gunstige vilkår for især cafeer og restauranter.

Anderledes ser forholdene ud for de restauratører, der har udeservering på Helsingørs største plads, Axeltorv. Udeserveringen blev lagt i udbud for fire år siden og de, der har budt ind og opnået entreprisen, skal fortsat betale den årlige afgift til Helsingør Kommune.

Indehaver af Hold An, Henrik Hjertstedt, er en af de restauratører, der har udeservering på selve torvet. Han har netop fået opkrævningen fra kommunen.

– Jeg betaler langt over 100.000 koner for min udeservering på Axeltorv. Og den regel er der ikke ændret på. I hvert fald har jeg netop modtaget opkrævningen og det er at betale langt over 100.000 kroner på én gang. Det er der ikke lavet om på. Det er kun dem, der har en udeservering på gaderne rundt omkring Torvet, der nu slipper, siger Henrik Hjertstedt, der har en udeservering på Axeltov på ca. 100 kvadratmeter.

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2018 12:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu