Foto: Torben Sørensen

Af Josephine Vedel

Skulpturer er klædt i sort og gået i strejke

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

Helsingør: I ly af natten er skulpturer over hele landet blevet klædt i “sørgedragter” i protest mod fattigdom. Bag de sørgende skulpturer står en gruppe på 160 mennesker, der kalder sig Fagforeningen af stationære skulpturer.

Gruppen har blandt andet klædt værftarbejderne ved Værftmuseet og dansepigerne ved Danserindebrønden i Helsingør i de sorte klæder.

Happeningen er sket for at sætte fokus på den stigende fattigdom i Danmark, der kommer i kølvandet på regeringens kontanthjælpsreformer.

– Statuer og skulpturer må se tavse til fra deres piedestaler, mens børn vokser op i fattigdom, syge borgere må gå grædende fra jobcenteret, fordi de presses ud i arbejdsprøvninger, og arbejdsløse har ikke råd til receptpligtig medicin. Men det stopper nu. Vi hjælper skulpturerne med at sige fra, lyder det fra gruppens talsperson, der ønsker at være anonym, i en pressemeddelelse.

Sammen med happeningen har gruppen udsendt et brev på vegne af skulpturerne.

I brevet står der: “Vi skulpturer er oprørte. Vi ser politikere, der skaber reformer, der gør mennesker fattige. Vi ser flere og flere hjemløse, der gør klar for natten i det ringe ly for vind og vejr, vi kan skabe.”

Gruppen forsøger at råbe både borgere og politikere op, og kræver handling nu.

“Vi ved, at sociale investeringer betaler sig. Så i stedet for at drive folk længere og længere ud, kan det betale sig økonomisk at behandle byens borgere anstændigt. Vi skulpturer står bag byens borgere i solidaritet,” står der i brevet.

Det er frivillige fra hele landet, der har klædt skulpturerne i deres by i sorte sække og hængt de tilhørende breve op.

De sortklædte skulpturer er at finde i Frederikssund, Odense, hele Storkøbenhavn, Frederiksberg, Ishøj, Greve, Vallensbæk, Albertslund, Hvidovre, Slagelse, Kolding, Aarhus, Middelfart, Ringkøbing, Korsør, Holbæk, Nykøbing Falster, Kalundborg, Aalborg, Hobro, Bornholm, Odder, Skanderborg, Sorø, Roskilde, Skælskør, Næstved, Helsingør, Herlev, Jægerspris, Ruds Vedby, Nakskov, Vejle, Dronninglund, Agersted, Præstbro, Voerså, Voergaard og Dybvad og højst sandsynligt flere byer.

– Når vi kan samle så mange mennesker på tværs af landet, skyldes det, at vi fremhæver et virkeligt problem. Det berører vores hverdag. Vi ser reformer, der deler Danmark, ødelægger velfærden og gør verdens lykkeligste folk bange og ulykkelige, afslutter talspersonen pressemeddelelsen.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334

Job i Nordsjælland

Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
michaelford.dk/holger danske 1753424
Malerfirmaet Nordkysten  top 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu