Sådan ser de ældres plageånder ud


Af Niels Berg

Espergærde: Nordsjællands Politi efterlyser endnu en gang en 47-årig mand af rumænsk oprindelse. Manden er mistænkt for adskillige tricktyverier mod især ældre borgere.

Tricktyverierne har primært fundet sted i supermarkeder og indkøbscentre i Nordsjælland og København, og det samlede udbytte er på nuværende tidspunkt over 500.000 kroner.

Den 47-årige beskrives som 170 til 175 centimeter høj, kraftig af bygning, mørkt, kort hår, der er tyndt i toppen.

– Vi kender hans identitet og har, siden han blev efterlyst første gang, modtaget op mod 30 henvendelser fra borgere, som mener at have set ham. Desværre er det ikke lykkedes at anholde ham.

Derfor er vi fortsat meget interesserede i at høre fra borgere, som har set manden eller har kendskab til hans tilholdssted, den bil, han kører i eller andre oplysninger om ham, siger kriminalassistent Michael Rasmussen fra Nordsjællands Politi.

De seneste anmeldelser af tricktyverier viser, at den 47-årige mand har en medgerningsmand, som Nordsjællands Politi nu også efterlyser i håb om at få ham identificeret.

Der er tale om en 30 til 35-årig mand, som er cirka 175 centimeter høj, kraftig af bygning med meget kort mørkt hår.

De to har slået til i mindst fem tilfælde siden den første efterlysning blev bragt i begyndelsen af januar. Det seneste anmeldte tilfælde er fra Espergærde Centret den 19. januar, hvor de som omtalt i Helsingør Dagblad stjal dankortet fra en 90-årig kvinde, efter at hun havde handlet i Meny.

Nordsjællands Politi beder samtidig forretningsdrivende og handlende om at være opmærksomme på de to personer, som typisk udvælger sig ældre borgere som mål.

Deres fremgangsmåde er at aflure borgerens pinkode i forbindelse med betaling i en forretning og herefter følge efter vedkommende – ofte helt med til borgerens bopæl. Her skaber de under påskud af at spørge om vej eller anden hjælp så meget forvirring, at de kan stjæle borgerens dankort og efterfølgende bruge det til at hæve penge fra borgerens konto.

Hvis læserne skulle have oplysninger om de to mænd vil Nordsjællands Politi gerne kontaktes på telefon 114.

Artiklen sidst ændret: 16. juli 2018 18:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018