Lokalt talent får lang kontrakt med FC Helsingør


Af Andreas Mayerhofer

(Foto: Lars Johannessen)

 

Fodbold: Efter længere tids forhandlinger er FC Helsingør og Johannes Ritter blevet enige om at forlænge samarbejdet. Denne gang skriver backen under på en lang kontrakt, som holder ham i fødebyen i to og et halvt år.

Der er gang i det store trup-puslespil rundt omkring i fodboldklubberne, da transfervinduet lukker i aften ved midnat. FC Helsingør solgte i går venstrebacken Nicholas Marfelt til Superligaen, men i den anden side af forsvaret blev dagen brugt på at sikre den talentfulde tidligere FC Nordsjælland-spiller Johannes Ritter. Han var på en kort kontrakt i efteråret, men er nu klar til at blive en etableret del af klubben.

– Jeg har været glad for min første tid i FC Helsingør, og jeg vil gerne være med i det projekt, som er i gang her med gode spillere og gode trænere, som tror på mig. Det sker helt vildt meget i klubben for tiden, og det har jeg kunne se bare de få måneder, jeg har været i FCH, siger Johannes Ritter.

HIF-dreng
Han er født og opvokset i byen, og før Ritter drog til FC Nordsjælland var han HIF’er.

– Det er noget særligt at spille i sin egen by. Jeg bor godt nok i Vanløse, men jeg er vokset op i Helsingør, og min familie bor i byen, siger Ritter.

På sigt vil backen gerne være i en Superligaklub. Han påpeger, at det jo kan blive FC Helsingør, men ellers er der også mulighed for at komme videre. Det har det seneste halve års salg af Kasper Enghardt, Philip Zinckernagel og Marfelt bevist.

– Det viser jo, at klubben er god til at udvikle spillere. Marfelt var kun i klubben i et halvt år, så var han videre til Superligaen. Det lægger man da mærke til som spiller. FC Helsingør er blevet et attraktivt sted at spille, siger Ritter.

I efteråret blev Ricki Olsen som regel foretrukket som højre back, og derfor har Ritter ikke sjældent set til fra bænken, når FCH har været i kamp.

– Jeg havde forventet at spille mere, men det er anderledes at spille 1. division, end det, som jeg var vant til i FC Nordsjælland, o det har krævet noget til at blive indstillet på det fysisk betonede spil. Det synes jeg, at jeg er ved at have fat i nu, og så håber jeg på mere spilletid fremover, konstaterer Johannes Ritter.

Christian Lønstrup kalder forlængelsen med Ritter for en topprioritet.

– Jeg har været glad for Johannes hele tiden, og jeg er glad for, at det er lykkedes ledelsen at blive enige med ham om en kontrakt. Han har en masse perspektiv i sig. Han er god på bolden, kommer godt med frem, og han kan dække flere pladser. Han er spændende, og han passer rigtig godt på vores profil med unge spillere, vi kan udvikle på, siger cheftræneren.

Hvorfor skriver I så lang kontrakt med en spiller, som vel ikke kan kaldes stamspiller, hvis man måler på spilletid i efteråret?

– Det er jo ikke fordi, at han slet ikke har spillet. Han har haft en tilvænningsperiode, og det er gået godt. Han rykker sig hele tiden, hvilket man også så i Malmø, hvor han kommer ind i en kaotisk kam, og gør det rigtig godt. Ham der bliver god, lyder det fra Lønstrup.

Ritter havde kontraktudløb med FCH ved årsskiftet, og har derfor løbet rundt uden kontrakt og trænet med i klubben gennem hele januar.

Parterne har talt mange gange, og ved alle forespørgsler har både klub og spiller talt varmt om at forlænge samarbejdet, hvis enderne kunne passe sammen. Det gjorde de så endeligt i går, da Johannes Ritter besøgte direktørens kontor.

– Det var super, at få hans autograf på en kontrakt. Vi har ønsket at beholde Ritter, der både til træning og kamp har overbevist os om, at han er værd at satse på. Han kunne også se gode perspektiver i at blive hos os, og så lykkedes det hele til sidst. Jeg er helt sikker på, at vi står med en spiller, der har kæmpe muligheder for at slå igennem hos os, siger direktør Janus Kyhl.

Ricki Olsen har kontraktudløb med FCH til sommer.

Artiklen sidst ændret: 31. januar 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018