Af Claus Kjærsgaard

Verdens bedste cykelrytter kan være på vej til Hornbæk

Trykkeriloftet, Kundenr. 500319, Ordre 1725167, 25.000 visninger side/logo

HORNBÆK: I juli får danske motionscyklister få en sjælden chance til at måle sig med en af cykelsportens allerbedste cykelryttere. Slovakken Peter Sagan stiller op til et motionsløb den 29. juli. Endnu er det ikke afklaret, hvor løbet skal finde sted, men mange pile peger på at det bliver i Hornbæk, at man kan møde den slovenske stjernerytter.

Søger 240.000 kroner
På torsdag skal sundheds-, idræts- og fritidsudvalget i Helsingør Kommune behandle en ansøgning fra Hornbæk Classic. Arrangørerne af motionscykelløbet søger 240.000 i støtte til at arrangere løbet, dels som sponsorat og dels til dækning af nogle af afgifterne med afvikling og markedsføring af løbet.

Det er Veggerby Sport & Cultur ved den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby, der på arrangørernes vegne søger om støtten.

»Stedet er ikke fundet«
I går udsendte Jens Veggerby sammen med komikeren Frank Cristensen, natklubejerne Simon Frank og Simon Tennell, eventmageren Kim Thurmann og løbsarrangør Anders Rørbæk en fælles pressemeddelelse om at Peter Sagan skal kører et cykelløb i Danmark til sommer. Her fremgår det at datoen er lørdag den 29. juli, men at stedet endnu ikke er fundet.

Præsenteres af Peter Sagan
På Hornbæk Classics hjemmeside kan man finde flere oplysninger om løbet, der netop finder sted den 29. juli. Her støder man allerede på forsiden på den slovenske cykelrytter. »Præsenteres af Peter Sagan« står der nemlig som noget at det første.

– Vi har en kontrakt og en god udstillingsvare. Nu skal vi bare finde det rigtige udstillingsvindue sagde Jens Veggerby mandag aften til Ritzau. Her slog han også fast at løbet skulle være et bynavn, efterfulgt af Classic, og nævnte Århus og København som muligheder.

I modsætning til Hornbæk findes der dog ingen hjemmesider for hverken Copenhagen eller København Classic, eller for Århus eller Aarhus Classic.

I en mail til Helsingør Dagblad bekræfter den ene af arrangørerne, Simon Lennet at Hornbæk Classic er en af mulighederne, men fastholder også, at intet er afklaret endnu:

– Lokationen for løbet er endnu ikke fastsat. Vi skal mødes med Helsingør/Hornbæk fredag, og se om vi kan lande den i Hornbæk, men den er langt fra sikker, skal det lige siges, skriver han.

Casper Christensen og flere af de øvrige arrangører har tidligere arrangeret cykelløb i Tisvilde, men det er man stoppet med:

– Vi har virkelig brug for noget opbakning til det her event, og det er præcis derfor vi slukkede for vores tidligere løb i Tisvilde. Der var simpelt hen ikke plads til det, da Tisvilde har »Musik i Lejet« og det fylder ret meget, skriver Simon Linett.

Hvis motionscykelløbet gennemføres som planlagt falder det sammen med afviklingen af Hornbækløbet og Hornbæk Havnefest.

Både Hornbækløbets og havnefestens arrangører har dog accepteret cykelløbet, dog med den betingelse at det er afviklet inden havnefesten går i gang.

Ifølge ansøgningen skal Hornbæk Classic afvikles som et ca. 100 kilometer langt løb med start og mål ved AR Friisvej. De første 35-40 kilometer køres fælleskørsel med et tempo på cirka 27 kilometer i timen. Herefter gives løbet frit

Artiklen sidst ændret: 8. februar 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Job i Nordsjælland

Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Folkemøde 23/2 Hgør Kommune 6-23/2 1747747
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4. variant feb 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu