Af Helsingør Dagblad

Solen skinnede på Kronborg Open

SVØMNING – Helsingør Svømmeklubs store internationale stævne ”Kronborg Open” med 550 svømmere kom flot fra start på denne vinters sidste weekend.

Helsingør Svømmehal lå nemlig badet i strålerne fra den smukkeste lavtstående vintersol, da stævnet sent fredag eftermiddag blev skudt officielt i gang med indmarch og åbningstale.

Indmarch med EM-maskot
Indmarchen blev blandt andet anført af Dansk Svømmeunions egen ”Dana”, der er maskot for Europamesterskaberne i svømning, når de senere på året afvikles på dansk grund i Royal Arena i København.

Efter indmarchen holdt Helsingørs borgmester Benedikte Kiær stævnets åbningstale.

Kommunen vil gerne trække større sportsbegivenheder til byen, og et stævne af Kronborg Opens kaliber er et skridt i den retning. Man bakker derfor også gerne op om svømmeklubbens talentudvikling.

Det har man blandt andet gjort ved at udstyre svømmehallen med nye tidssvarende startskamler, som er en klar forbedring af forholdene i hallen.

Borgmesteren sluttede af med et håb om, at de mange deltagere i løbet af weekenden måske også ville finde tid til at gå på lidt lokal sightseeing i byen, og ønskede deltagerne en god weekend og et godt stævne.

Hurtigt ud af starthullerne
– Vi forventer, at der både bliver sat nye stævnerekorder og nye klubrekorder i løbet af weekenden, fortalte klubformand Erik Ejdrup.

Det er de nye startskamler, der i bogstaveligste forstand gerne skulle få svømmerne til at komme meget hurtigere ud af starthullerne:

– De giver et meget bedre afsæt, og de bedste svømmere vil allerede i starten kunne vinde et par hundrededele, forklarede han.

Grænsen er nok nået
Blandt de mange hundrede deltagere er der adskillige svømmere, der har været i vandet både til de Olympiske Lege, Verdensmesterskaberne og Europamesterskaberne.

De i alt 550 svømmere fra tyve klubber og fire forskellige nationer overgår sidste års deltagertal med cirka 50, oplyser klubbens formand Erik Ejdrup.

Med op i mod 3500 starter fordelt over weekenden vurderer han, at stævnet dermed nok har nået det maksimale antal deltagere.

Det er ganske enkelt ikke muligt at nå flere starter på en weekend.

Kom bare og kig
Stævnet fortsætter lørdag fra klokken 09.30 og frem til klokken cirka 18.00, og der er gratis adgang til stævnet.

Det er der også søndag, hvor man ligeledes starter klokken 09.30 og frem til klokken cirka 17.15, hvor stævnet afsluttes.

 

Artiklen sidst ændret: 25. februar 2017 00:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu