FODBOLD: Christopher O´Connell (Espergærde) under kampen i Serie 1 mellem Boldklubben Avarta og Espergærde IF den 17. september 2016 på Espelundens Idrætsanlæg. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

Espergærde sled sig til sejr i serie 1

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

På en knoldet forårsbane fik Espergærde kamp til stregen af Ølstykke. Det endte 3-1 til hjemmeholdet.

Det var ikke optimale betingelser, Espergærde og Ølstykke havde, da de i påsken mødtes på anlægget i Mørdrup. Kampbanen lider stadig under en lang vinter, og selvom græsset var flot grønt, var banen ujævn og knoldet. Det gav mange fejl undervejs, men tilsyneladende fandt Espergærde sig en anelse bedre til rette på det ujævne underlag end gæsterne.

Begge hold startede i et opskruet tempo. Det skabte muligheder i begge ender. Første rigtig store chance fik Ølstykke, og minuttet efter burde EIF have scoret. På hjemmeholdet spillede to licensspillere fra FC Helsingør. Den defensive Morten Hegaard, der optrådte i midterforsvaret, og den offensivt indstillede Rasmus Gasberg. Og det var sidstnævnte, der med et hårdt skud fra kanten af feltet bankede bolden på Ølstykkeoverliggeren.

Godt et kvarter inde i kampen blev der fumlet voldsomt i Espergærdeforsvaret. I en tilsyneladende ufarlig situation kunne indtil flere spillere fra hjemmeholdet have sparket bolden væk. Det skete ikke, og Hamberg havde forladt sit mål for at tilbyde sig, men han fik heller ikke bolden. I stedet kom en Ølstykkespiller til og sparkede bolden op på Hambergs hænder. Espergærdes målmand stod i straffesparkfeltet, men han havde klart hænderne ude over stregen, så det gav et gult kort og ti minutter på sidelinien. På mål kom angriber Christian Poulsen, men Hambergs fravær skabte total panik hos hjemmeholdet. Frisparket, som blev dømt som følge af Hambergs ulovlige hands, blev reddet af Poulsen. Efterfølgende havde Ølstykke bolden i Espergærdes forsvarsfelt i fire minutter med fem hjørnespark til følge. Og bedst som de ti minutters straf randt ud, fik udeholdets Nicklas Villadsen et koket skub i ryggen af anfører Mikkel Barfod. Straffe og 1-0 til Ølstykke.

Hamberg kom ind igen, og hjemmeholdet begyndte påny at finde rytmen. Hegaard var tæt på efter et indlæg fra Gasberg, Poulsen havde en friløber, men afsluttede forbi mål, og kort før pausefløjtet blev Hans Peter Jensen tromlet ned udenfor feltet. Espergærdes dygtige frisparkskytte Patrick Bernt fik chancen. Ølstykke lavede en håbløs mur. Den chance skal man ikke give Bernt, som med en jordstryger sendte bolden i mål til 1-1.

Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før Christoffer O’Connell fik hjemmeholdets første store chance. Et par korte træk udenfor feltet og så sendte han med venstrebenet bolden flot i nettet udenfor målmandens rækkevidde og 2-1 til EIF.

Så fulgte en lang periode med masser af hårde infights, og det tog tydeligt på kræfterne hos begge hold. Men Ølstykke øjnede stadig muligheder for at hive et point med hjem. Men som det ofte går, når et hold prøver at presse, så giver det modsatrettede muligheder. Espergærde opsnappede bolden, og Mustafa Shaya, der spillede en fin kamp på backpladsen, sprintede op ad siden og stak en bold i dybden til Jeppe Ødegaard. Han gik til baglinien og lagde bolden hårdt og lavt indover, hvor den undervejs snittede en Ølstykkespiller, men Chris O’Connell havde luret på chancen, og ved fjerneste stolpe ekspederede han sikkert kuglen ind til 3-1 efter 74 minutter.

Ølstykke, som på deres hjemmeside inden kampen havde proklameret, at de spillede Sjællandsseriefodbold efter sommerferien, havde meget svært ved at håndtere modgangen. Først fik Nicklas Villadsen et gult kort efter 88 minutter, og i dommerens tillægstid fik gæsternes Stefan Jensen direkte rødt kort, da han smed hjemmeholdets Marc Kraft i jorden i arrigskab.

Forårets to første kampe har givet EIF seks point. Det har givet luft til bundplaceringerne, og der er nu kun tre point til tredjepladsen. Allerede på mandag kan der hentes tre points yderligere, når holdet spiller klokke 13.00 i Brede.

Referat af den kamp kan læses i Helsingør Dagblad onsdag.

Peter Brask, Espergærde IF

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 15. april 2017 11:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo

Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu