Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup: Noget af vildeste

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 side

FC Helsingør-lejren var ved at besvime i lykkerus efter den vanvittige Superliga-oprykning.
Først blev der festet med fansne og siden eksploderede omklædningsrummet i jubelrus. Da det havde lagt sig en smule, var cheftræner Christian Lønstrup klar til at tale med sin hæse stemme.
– Det er noget af det vildeste, jeg har prøvet efter mine børns fødsler og lignende. Det ligger tæt op af mesterskaber og lignende, men det her er noget helt andet. Jeg er vildt stolt, og over to kampe, var det helt fortjent, at det var os, der tog pladsen i Superligaen, sagde Lønstrup, der blev fejret som en konge af sine spillere.

Det var lidt af en rutsjebanetur, som cheftræneren og hans stab var ude i på Viborg Stadions sidelinje. Først var de oppe, så var de nede – og endnu længere nede – inden det hele eksploderede i lykkerus.
– Jeg troede på det, selvom vi kom bagud, men ligesom spillerne, skulle jeg også være skarp på sidelinjen, og de rokeringer vi lavede, hvor vi ved 1-2 gik i fire-mandsforsvar og Minor i angrebet for så at lave om igen ved 2-2 fungerede, som det skulle. Spillerne lyttede selvom de var trætte, og de prøvede og blev belønnede. Og så havde vi også de nødvendige marginaler, konstaterede Lønstrup.
– Der var mange helte fra FC Helsingør, og en af dem var i sandhed André Riel, som blev ”matchvinder” med målet til 2-2.

Han har fra første dag i sæsonen sagt, at det ville ende med oprykning. I går kunne han endelig sætte lighedstegn under det udsagn, da han som en anden Holger Danske rejste sig og hjalp Helsingør i Superligaen.

– Jeg var bange, da jeg fik chancen. Det vil jeg godt indrømme, men jeg kan ikke huske meget andet end det, og at bolden røg i mål. Derefter var der kaos, og banen blev fyldt af mennesker. Det var helt vildt, sagde André Riel.

Han forlod Vendsyssel i sommer, og i dag tabte nordjyderne deres playoff-kamp, mens Riel drønede i Superligaen.

-Jeg er helt vildt stolt, og det var fodbolden, der sejrede i dag. Det er der ingen tvivl om. Vi havde åbenbart mere at vinde, og vi spiller bedre fodbold end dem. Vi mangler noget nogle andre steder, men nu må vi se, hvad vi kan bringe til næste sæson, sagde FC Helsingørs tordnende lykkelige målkonge.

På spørgsmålet om der kommer en invasion af nye spillere til Helsingør siger Christian Lønstrup:

– Vi får nok ikke svært ved at tiltrække spillere, men der kommer ikke en revolution. Det vil heller ikke være fair over for mine spillere.

Artiklen sidst ændret: 4. juni 2017 23:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu