Nu også ambulante fødsler til de førstegangsfødende


Af Helsingør Dagblad

Førstegangsfødende tilbringer ikke lang tid på hospitalet med nye tilbud i Hillerød. (Arkivfoto)

FØDSLER: Nordsjællands Hospital i Hillerød har den mindste fødeafdeling i Region Hovedstaden – og samtidig en meget høj tilfredshed i brugerundersøgelserne. Det gælder også, selv om mange fødsler i dag foregår ambulant.

Alle bedsteforældre ved, at det tidligere var almindeligt at hygge sig i fem dage på en firesengsstue. I dag har de nybagte forældre typisk mellem fire og seks timer på enestue, inden de tager hjem. Dog kun hvis alt er gået uden komplikationer.

– Det begyndte vi på for fleregangsfødende for ti-elleve år siden, og nu har vi også sat det i system som et tilbud til de førstegangsfødende, fortæller Annelise Bertelsen, der er ledende oversygeplejerske på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling i Hillerød.

Det nye tilbud hedder Hjemmebarsel og er indført fra 1. maj i år, og de første erfaringer har været gode, siger hun. Forventningen er, at omkring 40-50 procent på sigt vil vælge det nye tilbud, lige som det er gået for dem, der har født før.

– De førstegangsfødende får tilbud om at tilbringe den første nat på vores patienthotel, men nogle vælger alligevel at tage hjem, forklarer Annelise Bertelsen.

– Uanset hvad, så har vi daglig kontakt de første fire dage, og hele den første uge har forældrene også en hotline til afdelingen, så de ikke står helt alene. Vi gør meget for at skabe tryghed omkring hele forløbet, og mange vil bare gerne hjem i de vante omgivelser.

 

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2017 21:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018