Det gik glimrende inde på banen i hjemmekampen mod FC Midtjylland. Men i kølerummet med grillpølser var der knap så meget styr på sagerne. (Foto: Claus Birch)FODBOLD: Kampen i ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og FC Midtjylland den 6. august 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

Af Asger Lind Krebs

Lunkne pølser giver bødestraf

Euronics log win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144

Det var lidt af en streg i regningen, da FC Helsingør forrige søndag måtte lukke for salget af grillpølser på stadion umiddelbart inden starten på kampen mod FC Midtjylland.

FC Helsingør måtte ikke kun kassere et stort parti pølser.

De skal også betale en bøde på 10.000 kroner. Det fremgår af kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsens kontrollanter.

"Kontrolbesøget sker på baggrund af en forbrugerhenvendelse, dette gav anledning til anmærkninger. Virksomheden er oplyst om klager og klagen er udleveret. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bødeforelæg fremsendt 10.000 kr. Følgende er konstateret: Virksomheden har en kølecontainer hvor der bl.a. er opbevaret nedkølede, varmbehandlede, letfordærvelige fødevarer fx pølser. Der er 5 hele kasser pølser. lufttemperatur i kølecontainer er målt til 19,2°C, direkte i pølser blev der målt til 16,1°C med indstikstermometer. Ved henvendelse oplyser personale at kølecontainer er kold. Desværre har container stået åben i en længere periode. Pølserne har stået i containerne fra dagen før. Det er fødevarestyrelsens vurdering at opbevaring ved disse temperaturer, udgør en risiko for udvikling af patogene mikroorganismer. Det er fødevarestyrelsen vurdering at kølepligtige fødevarer ikke er i styring. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden oplyser at kl 11 var kølecontainer kold. Under tilsynet valgt virksomheden at lukke ned for salg af pølser og alle pølser kasseres hvor gældende temperatur ikke er overholdt. Virksomheden havde et køleskab med pølser, disse pølser vil blive grillet og derefter vil der ingen salg være af pølser resten af dagen."

FC Helsingør-direktør, Janus Kyhl, forsikrer, at der er helt styr på pølsehåndteringen til næste hjemmekamp.

 • Vi har fået en bøde, fordi forholdene omkring salget af pølser ikke levede op til kravene. Det var en fejl, som vi har taget til efterretning, og vi har allerede ændret procedurerne, så det ikke bør ske i fremtiden, siger Janus Kyhl.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:50

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
vind salaer – logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu