Lunkne pølser giver bødestraf


Af Helsingør Dagblad

Det gik glimrende inde på banen i hjemmekampen mod FC Midtjylland. Men i kølerummet med grillpølser var der knap så meget styr på sagerne. (Foto: Claus Birch)FODBOLD: Kampen i ALKA Superligaen mellem FC Helsingør og FC Midtjylland den 6. august 2017 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.

Det var lidt af en streg i regningen, da FC Helsingør forrige søndag måtte lukke for salget af grillpølser på stadion umiddelbart inden starten på kampen mod FC Midtjylland.

FC Helsingør måtte ikke kun kassere et stort parti pølser.

De skal også betale en bøde på 10.000 kroner. Det fremgår af kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsens kontrollanter.

“Kontrolbesøget sker på baggrund af en forbrugerhenvendelse, dette gav anledning til anmærkninger. Virksomheden er oplyst om klager og klagen er udleveret. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bødeforelæg fremsendt 10.000 kr. Følgende er konstateret: Virksomheden har en kølecontainer hvor der bl.a. er opbevaret nedkølede, varmbehandlede, letfordærvelige fødevarer fx pølser. Der er 5 hele kasser pølser. lufttemperatur i kølecontainer er målt til 19,2°C, direkte i pølser blev der målt til 16,1°C med indstikstermometer. Ved henvendelse oplyser personale at kølecontainer er kold. Desværre har container stået åben i en længere periode. Pølserne har stået i containerne fra dagen før. Det er fødevarestyrelsens vurdering at opbevaring ved disse temperaturer, udgør en risiko for udvikling af patogene mikroorganismer. Det er fødevarestyrelsen vurdering at kølepligtige fødevarer ikke er i styring. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Virksomheden oplyser at kl 11 var kølecontainer kold. Under tilsynet valgt virksomheden at lukke ned for salg af pølser og alle pølser kasseres hvor gældende temperatur ikke er overholdt. Virksomheden havde et køleskab med pølser, disse pølser vil blive grillet og derefter vil der ingen salg være af pølser resten af dagen.”

FC Helsingør-direktør, Janus Kyhl, forsikrer, at der er helt styr på pølsehåndteringen til næste hjemmekamp.

  • Vi har fået en bøde, fordi forholdene omkring salget af pølser ikke levede op til kravene. Det var en fejl, som vi har taget til efterretning, og vi har allerede ændret procedurerne, så det ikke bør ske i fremtiden, siger Janus Kyhl.

Artiklen sidst ændret: 2. januar 2018 14:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018