Tusindvis af ulykker kommer ikke til trafikplanlæggernes kendskab


Af Helsingør Dagblad

Trafikplanlæggere og trafiksikkerhedseksperter tragter efter at få kastet lys over alle de cyklistulykker, der ikke bliver registreret. (Foto: Torben Sørensen) 07. sep 2011: Mand dræbt i højresvingsulykke, Kongevejen/Flynderborgvej. Deb farlige vej ned til Færgerne mod Helsingborg var endnu en gang skyld i en alvorlig ulykke. Foto: mediefoto.dk

Når en cyklist bliver dræbt på vejene, som det var tilfældet på Esrumvej/Harreshøjvej i Tikøb tidligere på ugen, så bliver det registreret af alle relevante myndigheder.
Men alt for mange cyklister og andre trafikanter er involveret i mindre alvorlige trafikulykker, uden at det kan ses i de offentlige statistikker. Det skyldes, at politiet langtfra altid får kendskab til dem, eller at politiet af den ene eller anden grund ikke er rykket ud til dem.
De kommunale trafikplanlæggeres statistikker er imidlertid baseret på politiets registreringer og de manglende oplysninger om cyklister, der er kommet til skade i trafikken, betyder, at trafiksikkerhedseksperterne mister muligheden for at følge op dem og eventuelt ændre på vej- og oversigtsforholdene på ulykkesstederne.

Artiklen sidst ændret: 31. august 2017 21:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018