Af Asger Lind Krebs

FC Helsingør fik stryg af mestrene fra København

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

FC Helsingør tabte søndag 0-4 til de regerende mestre fra FC København.

Stemingen op til den måske største kamp i FC Helsingør historie var helt i top. 5.308 tilskuere på et udsolgt stadion bagt i smukt efterårssol og en sitrende stemning.

Men hvis duften af en meriterende Helsingør-sejr blandede sig med røgen fra grillpølserne op til kampen, blev det hurtigt erstattet af en strid modvind på banen, da først kampen gik i gang.

Det virkede som om, at de fyldte tribuner mere satte en skræk i Helsingør-spillerne end tændte en ild i dem.

For der blev lavet graverende fejl i FC Helsingørs defensiv, som kynisk blev straffet af et København-hold, der kom med europæisk effektivitet.

Kampen begyndte faktisk med, at FC Helsingør holdt godt fast i bolden, og fik den flyttet fint rundt på banen uden dog at true Københavns mål.

Men da først københavnerne kom op i nærheden af Helsingør-målet, gik det stærkt.

I det 7. minut slog Jan Gregus en lang og præcis bold ind i FC Helsingørs felt, hvor Pieros Sotiriou fik tid og plads til at tage bolden elegant ned og sætte den sikkert ind bag Mikkel Bruhn i Helsingør-målet.

Efter 10 minutter fik hjemmeholdet sin første chance, da Anders Holst tog et flot træk ind i Københavns felt, men afslutningen var svag.

Men hvis hjemmeholdet troede, at de dermed var på vej ind i opgøret, blev den tro hurtigt punkteret, da Andrija Pavlovic slap igennem Helsingør-forsvaret og sendte bolden sikkert i mål.

Efter 32 minutter kom Andrija Pavlovic igen alt for let alene med Mikkel Bruhn og scorede igen på klinisk vis med en behersket inderside.

Begge Pavlovic-mål kom efter store fejl i Helsingør-defensiven, og Helsingørs trænerteam reagerede resolut og hev Frederik Bay ud. Ind kom angriber Nicolas Mortensen.

I første halvlegs sidste minut misbrugte han en pæn chance efter et flot oplæg fra Adnan Mohammed, der afdriblede et par København-spillere.

Mens første halvleg var præget af talrige alvorlige fejl for Helsingør, var anden halvleg mere acceptabel.

Midtbanespilleren Patrcik Olsen fik debut for hjemmeholdet fra anden halvlegs start og viste gode takter. Helsingør kom ud med fornyet luft og fik endelig vist den pæne og sammenhængende kombinationsspil, som er holdets varemærke.

Nicolas Mortensen fik en god afslutningsmulighed i feltet, men sparkede hul i luften.

Efter 59 minutter lavede Osama Akharraz, som man ellers ikke havde set meget til i kampen, flotte detaljer på banens midte og sendte bolden videre til Ricky Olsen, der sendte en kvalificeret afslutning snert forbi Københavns mål.

Faktisk havde Helsingør flere afslutninger i kampen i København. Alligevel fik hjemmeholdet ikke testet Robin Olsen i Københavns mål.

I stedet kom København på 4-0, og igen var det efter en stor Helsingør-fejl. Denne gang Ricky Olsen, der forsøgte at spille Søren Henriksen, men hvor en København-spiller fangede bolden, og Pieros Sotiriou kunne score sit andet mål i kampen.

I det sidste minut af den ordinære spilletid var den cypriotiske angriber tæt på sit tredje mpl, men skød snært forbi den ene stolpe.

Også Uros Matic fik en god chance, inden kampen blev fløjtet af.

Helsingør Dagblad mandag har masser af reaktioner, karakterer og analyse af den måske største kamp i FC Helsingørs historie.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 17. september 2017 18:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
vind salaer – logo
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu