Af Helsingør Dagblad

Stramt budget? 5 produkter du kan spare penge på

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side

Med et stramt budget kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen. Med denne korte guide bliver det en smule lettere.

For mange danskere kan hverdagen være svær at få til at hænge sammen økonomisk. Bilen går i stykker, teenageren vil have en ny iPad og bidragssatserne hæves.

Men der er hjælp at hente. Du har nemlig helt sikkert nogle produkter, som du kan spare penge på ved at finde en ny leverandør.

Vi giver dig en kort guide her:

Lån

Uanset om du har et forbrugslån, billån, boliglån eller kassekredit, er der en stor sandsynlighed for, at du kan spare penge ved at skifte bank og finde en lavere rente.

Hvis du har ejerbolig og således har et boliglån, er det der, der er mulighed for at spare flest penge. Dette skyldes, at beløbet på boliglånet er højt, hvorfor den mindste ændring i enten bidrags- eller rentesats kan have en betydning for din daglige økonomi. Naturligvis tager det lidt tid at undersøge markedet for boliglån, men der kan virkelig være god gevinst at hente, hvis du prøver.

Når det kommer til billånet og forbrugslånet, kan der også være gode penge at hente ved at skifte bank. Specielt hvis du samler flere kreditter og forbrugslån til ét, kan der foreligge en god besparelse. Dette skyldes, at banken kan være villige til at sænke renten, hvis dit lånebeløb stiger, hvilket det gør i kraft af, at du samler flere lån.

 • Potentiel besparelse boliglån: Flere hundrede tusinde over boliglånets løbetid. Afhænger selvfølgelig af købesummen på boligen.
 • Potentiel besparelse billån: Afhænger af bilens pris, men ved at skifte lånet på en mellemklassebil, kan besparelsen godt ligge på 10.000 kr.
 • Potentiel besparelse forbrugslån: Afhænger af størrelsen på dit forbrugslån, men på et lån på 20.000 kr. over fem år, kan du sagtens spare 5.000 kr.

Her kan du sammenligne lån: Find billige lån på Lånio.dk

Boligopvarmning - grøn energi

Forbrugsudgifterne i din bolig er naturligvis noget, du ikke kommer uden om. Opvarmningen er ofte den udgiftspost der trækker flest penge op ad din pengepung. Dette gælder både varmen i selve huset og opvarmningen af vandet.

Hvis du har en ejerbolig og i denne har installeret et gammelt oliefyr, kan der være gode penge at hente ved at skifte til grøn energi. Dette kan eksempelvis være i form af en luft til vand varmepumpe eller jordvarme.

Hvilken type grøn boligopvarmning, der passer bedst til dig og din bolig, vil afhænge af din boligtype. Eksempelvis er der ved jordvarme nogle krav til din have, ligesom der figurerer nogle krav til boligisoleringen og -størrelsen, når det kommer til varmepumpen. Pillefyret kan være en løsning for de fleste.

 • Potentiel besparelse på varmeregningen: Op til 75 %. Dette afhænger dog af din boligtype, karakteren på din bolig og den opvarmningsform, du vælger.
 • Investering: Tommelfingerreglerne er, at jordvarme koster +100.000, luft til vand varmepumpen koster +80.000 kroner. Husk, at det er muligt at få energitilskud. Det kan du læse mere om her.

Her kan du sammenligne grøn energi: Greenmatch.dk

Forsikring

Uanset hvordan dit liv er strikket sammen, har du brug for forsikringer. Dog ikke alle har det samme behov, og normalt er det sådan, at jo flere forsikringer du har, jo mere har du mulighed for at spare.

Alle mennesker har brug for en ulykkesforsikring og en indboforsikring, hvor også ansvarsforsikringen er inkluderet. Førstnævnte dækker dig i tilfælde af et uheld, hvor du får erstatning for eventuelle varige mén, mens indboforsikringen dækker dine ejendele ved tyveri eller beskadigelse.

Har du en bil, er det et lovkrav med en ansvarsforsikring, som dækker de skader, du måtte forvolde på andre. Ønsker du dækning mod skader på din egen bil, så skal du have fat i en kaskoforsikring.

Hvis du har et hus, er det også en god idé med en husforsikring. Faktisk er det ofte et krav, for at få et boliglån i banken, at du som minimum tegner en brandforsikring. Udover dækning mod brand, er du med en husforsikring også dækket mod vandskader, stormskader og skader forvoldt af skadedyr.

Hvor meget du har mulighed for at spare ved at skifte selskab varierer efter dine personlige forhold. Bl.a. hvor mange forsikringer du har, hvilke typer forsikringer, hvor mange skader du har haft de seneste år mm. Når det kommer til virksomhedsløsninger gælder der andre regler.

 • Potentiel besparelse forsikring: Afhænger af ovenstående forhold, men det er ikke utænkeligt, at du kan spare 5.000 kr. på din bilforsikring. Har du mange forsikringer, er det heller ikke utænkeligt, at du kan spare 10.-15.000 kr.

Her kan du sammenligne forsikringer: Mikonomi.dk

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 21. september 2017 10:07

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem Visninger pr. md. 25.000

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu