Af Jesper Munch Nielsen

Valget venter lige om hjørnet

Nedtællingen er begyndt. Den 21. november i år er der kommunalvalg i Helsingør, fire år vil være gået siden seneste valg til byrådet. Og hvis man til dagligt støder ind i de lokale politikere, både nuværende byrådsmedlemmer og opstillede kandidater, som drømmer om at sætte sig på en af de 25 stole i den smukke byrådssal på Helsingør Rådhus, så ved man, at valgfeberen er begyndt at rase i deres krop.

I dag kan Helsingør Dagblad præsentere de foreløbige kandidat-lister fra de 11 partier og en enkelt løsgænger. Flere løsgængere og mini-partier kan komme til og gør det formentlig. Sådan plejer det i hvert fald at være. Ved 2013-valget havde man for eksempel Liste-Hansen, Tryghedslisten, Forenede Demokrater og et par stykker til.

Lokaldemokraterne, der sidder i byrådet i dag, er endnu ikke klar med sin opstillingsliste. Den kommer i begyndelsen af oktober. Et par af de andre mindre partier er heller ikke helt færdige endnu. Vi er under alle omstændigheder stadig et stykke vej fra deadline for afleveringen af kandidatlisterne til valgkontoret på rådhuset, men størstedelen af partierne har haft opstillingsmøder og har fastlagt rækkefølgen på kandidaterne, som de kommer til at optræde på den stemmeseddel, vælgerne skal stå og gruble over i stemmeboksene en tirsdag i november.

Allerede samme aften vil det stå klart hvor mange mandater, at de enkelte partier får. Går borgmester Benedikte Kiærs De Konservative frem eller tilbage? Er folk friske på Socialdemokratiet eller trætte af byrådets næststørste parti? Brager Alternativet og Nye Borgerlige ind eller ej? Spørgsmålene er mange, og de vil blive besvaret hen mod midnat.

Dagen efter er det eksamensdag for kandidaterne. De personlige stemmer vil være blevet talt op, og stemmetallet offentliggøres ved middagstid. Og så ved politikerne efter en måske søvnløs nat, om de helt personligt er inde eller ude af byrådet.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 14:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu