Af Helsingør Dagblad

350 unge blev klogere på kommunalpolitik

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

Samfundsfaglige elever fra 2.- og 3.G på Espergærde Gymnasium var mandag samlet for at få styrket deres politiske engagement gennem paneldebat, workshops og ord fra borgmesteren.

Røde og grønne papirlapper røg mandag i vejret på Espergærde Gymnasium og havde til formål at fortælle, om dets respektive ejermænd var enige, grøn, eller uenige, rød, i, hvad der blev sagt på scenen til »Demokratiets Dag«.

I alt 350 elever fra 12 2.- og 3.G-klasser med samfundsfag på enten høj- eller mellemniveau deltog fordelt over to omgange i workshops og politisk debat, der havde til formål at øge de unges interesse for politik.

Læs meget mere om kommunalvalget på Helsingør Dagblads valgside.

Bag »Demokratiets Dag« på Espergærde Gymnasium står Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Helsingør Kommune, der sammen håber at styrke de unges demokratiforståelse og øge valgdeltagelsen op til det kommende kommunalvalg den 21. november i år.

– Jeg håber, at I vil gå herfra i dag med en lyst til at kaste jer ud i politik, til at mene noget og få indflydelse på de ting, der betyder noget for jer, lød det fra borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær fra Det Konservative Folkeparti, der bød eleverne velkommen ved begge dagens afviklinger af programmet for »Demokratiets Dag«.

I en pressemeddelelse udsendt forud ud for dagens arrangement oplyses det, at den samlede stemmeprocent for sidste kommunalvalg i 2013 i Helsingør Kommune lå på 73,9 procent, og at den for kommunens 18 til 29-årige lå på 57,1 procent, og det er særligt sidstnævnte tal, arrangørerne af »Demokratiets Dag« håber at få til at stige.

Dagen bød for de unge blandt andet på paneldebat, hvor eleverne havde mulighed for at stille spørgsmål til panelets ungdomspolitiske deltagere.

Flere hænder røg i vejret, og der blev debatteret alt fra SU og flygtninge til legalisering af hash.

På Espergærde Gymnasium har de været glade for at beværte arrangementet og tror bestemt, at de vil afholde lignende igen ved næste kommunalvalg.

– Det er jeg meget, meget overbevist om, at vi gør. Jeg tror faktisk også, vi kan udvide det, siger uddannelsesleder på Espergærde Gymnasium, Lars Højer-Holmqvist og uddyber:

– Det her var ligesom vores prøveballon, hvor vi valgte de klasser, som, vi vidste, ville interessere sig for debatterne. Så har du ligesom en målgruppe, der interesserer sig for det. Men jeg kunne godt forestille mig, at nu hvor det ser ud som om, det er en stor succes, at vi udvider den slags til at omfatte endnu flere klasser næste gang. Men det er klart, det bliver nok kun 2.- og 3.G’erne, fordi det er dem, der har stemmeret.

Vigtigt er det desuden at nævne, at hele 95 procent af de indbudte elever, ifølge Lars Højer-Holmqvist, var mødt op for at deltage i »Demokratiets Dag« – også selvom der ikke blev ført fravær.

Artiklen sidst ændret: 18. januar 2018 14:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win

Job i Nordsjælland

HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu